Belize

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Belize image

Belize

Belize
Noord en Midden Amerika
Marijereist

Lamanai

24 mei - Lamanai
Vandaag zouden we eigenlijk naar Altun Ha gaan, maar rond 8 uur stond er ineens een mannetje voor de deur voor de excursie naar Lamanai. Hij had van het hotel gehoord dat we eerder waren aangekomen en vroeg dus of we vandaag wilden gaan. Wij snel alle spullen bij elkaar gepakt en om 9 uur vertrokken we met het bootje.

De tocht over het water was erg mooi. Veel vogels gezien, maar het mooiste was de aapjes. Michel zag ze het eerste (een echte wildlifespotter die man van mij!) en daarna kwamen ze "aapjes kijken" naar de mensen in de boot. Onze gids had bananen bij zich en hoewel het natuurlijk wel erg onverantwoord is om wilde dieren te voeren, was het wel super om zo'n aapje uit de hand een banaan te geven. Bovendien leverde het echt super foto's op. We hebben nog nooit spidermonkeys zo dichtbij gezien!

Lamanai was ook een erg mooie site. Alleen jammer dat we er niet zelf konden rondlopen. We werden er echt met een gids doorheen geleid en, hoewel sommige dingen best interessant waren, liep deze man niet over van enthousiasme voor zijn vak. In Lamanai ben ik zelfs weer op een hoge piramide geklommen.

Volgens onze gids zijn de hoogste piramides in de Mayawereld 1. El Mirador, 2. Calakmul en 3. Lamanai. Na deze vakantie kan ik dus zeggen dat ik de top 3 beklommen heb (mits ik mij met knikkende knieen er ook in El Mirador toe kan zetten om hoog te gaan klimmen, maar dat moet natuurlijk wel na zo'n eind lopen!)