Abaco

De Abaco-eilanden zijn gelegen in het noordelijke deel van de Abaco. Ze vormen vijf van de 31 districten van de Abaco: North Abaco, Central Abaco, South Abaco, Moore's Island, en Hope Town. Een populaire activiteit hier is duiken met haaien.

Informatie over Abaco

Beste foto's & tips van Abaco

'220050' door henkies13 '220050' door henkies13

BahamasAbaco

BahamasAbaco

Haaien volgen je het.

henkies13

Als we het rif in zwemmen merk je dat de haaien je achterna zwemmen, ze zijn gewoon erg nieuwsgierig. Het gedrag veranderd, ze blijven wat verder van je af omdat hun vluchtweg aan een zijde geblokkerd wordt door het rif. Uiteindelijk komen ze ook bij het rif steeds weer een stukje dichterbij.

'220049' door henkies13 '220049' door henkies13

BahamasAbaco

BahamasAbaco

Over je heen. achter.

henkies13

Over je heen, achter je langs en van achteren benaderen de haaien je steeds dichter. Na de duik krijg je les over het gedrag en dat kan je de volgende duik dan onderzoeken en herkennen. Zo wordt je steeds vertrouwder met de haaien en kan je vooraf zien wat de haai gaat doen en welke kant hij opgaat. Zo kom je niet in een situatie waarin de haai zich bedreigd voelt.

'220047' door henkies13 '220047' door henkies13

BahamasAbaco

BahamasAbaco

Sharkschool haaien

henkies13

Deze foto gemaakt bij Grand Cay Bahama's tijdens het voeren van de haaien. Je kan bij het voeren langs de boot het water in om de haaien te bestuderen tijdens en na het voeren. Hun gedrag veranderd als er eten in de buurt is. Volg de instructies op van Erich en er is geen enkel gevaar.

Laat kaart zien