Anguilla image

Anguilla


Reisgids

Anguilla
Noord en Midden Amerika
KimV

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Anguilla-vakantie: je gratis reisgids

In de Caribische Zee ligt het tot de Kleine Antillen behorende Anguilla. Dit eilandje maakt deel uit van de Britse overzeese gebieden en staat bekend om zijn ontspannen levensritme. Je moet erg je best doen hier, wil je níet van een ontspannen reis genieten. Met 33 verschillende stranden die het eiland rijk is kan iedereen er eentje naar wens uitzoeken. Hoewel Anguilla een steeds luxueuzere bestemming wordt is er in het soort accommodaties een ruime keuze. Je kunt hier zwemmen in kraakhelder blauw water, duiken, bakken op het strand of wandelen in de tropische natuur.

Van onze community

Dagje Anquilla en Tintamarre
Dagje Anquilla en Tintamarre
Anguilla
KimV
Fa reclame
Fa reclame
Shoal Bay
DaphneLange
Rust!
Rust!
Anguilla
Richardson

Praktisch

 • Is Anguilla veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Anguilla:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Anguilla kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Oost-Caraïbische Dollar (XCD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Anguilla – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Anguilla, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Anguilla gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type A
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Anguilla is The Valley.
  Het oppervlak van Anguilla is 25 % van Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels.