Amerikaanse Maagdeneilanden image

Amerikaanse Maagdeneilanden


Reisgids

Amerikaanse Maagdeneilanden
Noord en Midden Amerika
Caroline

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Amerikaanse Maagdeneilanden-vakantie: je gratis reisgids

De Amerikaanse Maagdeneilanden liggen in het Caribisch gebied, ten oosten van Puerto Rico. De groep bestaat uit de eilanden Saint Croix (het grootste eiland), Saint John, Saint Thomas en Water Island. De naam Maagdeneilanden werd in 1493 bedacht door Columbus, omdat de vele eilanden hem deden denken aan de maagdelijke volgelingen (11.000!) van de heilige prinses Ursula. Zij ontving deze volgelingen als verlovingsgeschenk van haar toekomstige man.

Tot 1917 drukten de Deense kolonisten hun stempel op de Amerikaanse Maagdeneilanden, daarna werd ze verkocht aan de Verenigde Staten. De eilanden staan garant voor witte zandstranden, strategische havens en een vulkanisch landschap. Ook vind je er kilometers koraalriffen onder de heldere zeespiegel van de Caribische Oceaan.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Van onze community

Denemarken in de tropen.
Denemarken in de tropen.
St. Croix
Fransvdg
Bijna Kerstmis
Bijna Kerstmis
St. Croix
Fransvdg
Vlucht over de Britse Maagden-eilanden
Vlucht over de Britse Maagden-eilanden
St. Thomas
Joellevandesanden

Praktisch

 • Zijn de Amerikaanse Maagdeneilanden veilig? Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s. 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Amerikaanse Maagdeneilanden:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van de Amerikaanse Maagdeneilanden kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: US Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Amerikaanse Maagdeneilanden – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Amerikaanse Maagdeneilanden, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Amerikaanse Maagdeneilanden gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Amerikaanse Maagdeneilanden is Charlotte Amalie.
  Het oppervlak van Amerikaanse Maagdeneilanden is iets kleiner dan Texel.
  De gesproken taal/talen: Engels, Spaans.