Charlotte Amalie

Foto door Reisreporter Fransvdg

In de hoofdstad van de Charlotte Amalie hebben de Deense kolonisten duidelijke sporen achtergelaten. De rode daken van de huisjes steken kleurig af tegen de groene omgeving en de hoofdstad is genoemd naar de vrouw van de Deense koning Christian V. Er is een leuk haventje, het Emancipation Gardens Park waar carnaval gevierd wordt en je kunt er een ferry nemen naar de omringende eilanden. Deze belastingvrije stad heeft genoeg winkels, dus houd je portemonnee bij de hand!

Informatie over Charlotte Amalie

Beste foto's & tips van Charlotte Amalie

'294237' door Fransvdg '294237' door Fransvdg

Amerikaanse MaagdeneilandenCharlotte Amalie

Amerikaanse MaagdeneilandenCharlotte Amalie

Pas op voor piraten!

Fransvdg

De Amerikaanse Maagdeneilanden waren tot 1917 Deens bezit. De hoofdstad Charlotte Amalie is vernoemd naar een Deense koningin. Dat is niet deze militante dame hier op de voorgrond. Eeuwenlang hebben piraten in deze regio naar hartenlust geroofd en gekaapt. Als je Blackbeard's Castle bezoekt krijg je volop info over dit gespuis (merendeels mannelijk, vandaar dus dat ik deze dame koos voor mijn foto). Gelukkig is het tegenwoordig veilig hier. Ons cruiseschip (op de achtergrond) is tenminste niets overkomen.

'294515' door Fransvdg '294515' door Fransvdg

Amerikaanse MaagdeneilandenCharlotte Amalie

Amerikaanse MaagdeneilandenCharlotte Amalie

Alsjeblieft!

Fransvdg

Alsjeblieft! Een bloemetje voor jou van mij. Low-budget maar even zo goed aardig bedoeld. Water geven hoeft niet en je kunt er heel lang plezier van hebben! Ik heb deze bloemenhulde meegenomen uit de hoofdstad van het eiland Saint-Thomas.

Laat kaart zien