St. Croix

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bijna Kerstmis

St. Croix,
Amerikaanse Maagdeneilanden


Sinterklaas is weer vertrokken, de kerstdagen komen dichterbij. Kerstwensen versturen via onze Columbus-site mag niet meer. Dus geef ik deze foto een andere tekst mee: ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties bij de 480 foto's die ik tijdens dit competitiejaar heb geplaatst. (En die fijne feestdagen moeten jullie er zelf maar bij bedenken.)

Ik heb deze foto gemaakt in het stadje Frederiksted op het eiland Saint-Croix, een van de drie Amerikaanse Maagdeneilanden. Op de muur zie je staan THE DANISH SCHOOL. Tot 17 januari 1917 hoorden deze eilanden namelijk bij Denemarken en die Deense sfeer is her en der op de eilanden nog steeds te traceren.

Tijdens de duikbootoorlog in de Eerste Wereldoorlog benaderden de V.S. Denemarken, omdat de eilanden door Duitsland zouden kunnen worden veroverd en als onderzeebootbasis zouden kunnen worden gebruikt. Daarom verkocht Denemarken de eilanden voor 25 miljoen dollar aan de VS. Geen gekke ruil voor de Denen, lijkt me..........