St. Croix

Foto door Reisreporter Fransvdg

Limpopo is de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika. Het wereldberoemde Krugerpark ligt voor een groot deel in deze provincie. Een safari door dit park is dan ook de voornaamste reden om af te reizen naar Limpopo. De hoofdstad van deze provincie is Polokwane (ook wel Pietersburg). Bij het stadje Phalaborwa vind je een reusachtige kopermijn. De rivier Limpopo is de belangrijkste rivier van deze regio.

Informatie over St. Croix

Beste foto's & tips van St. Croix

'514430' door Fransvdg '514430' door Fransvdg

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

Bijna Kerstmis

Fransvdg

Sinterklaas is weer vertrokken, de kerstdagen komen dichterbij. Kerstwensen versturen via onze Columbus-site mag niet meer. Dus geef ik deze foto een andere tekst mee: ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de leuke reacties bij de 480 foto's die ik tijdens dit competitiejaar heb geplaatst. (En die fijne feestdagen moeten jullie er zelf maar bij bedenken.) Ik heb deze foto gemaakt in het stadje Frederiksted op het eiland Saint-Croix, een van de drie Amerikaanse Maagdeneilanden. Op de muur zie je staan THE DANISH SCHOOL. Tot 17 januari 1917 hoorden deze eilanden namelijk bij Denemarken en die Deense sfeer is her en der op de eilanden nog steeds te traceren. Tijdens de duikbootoorlog in de Eerste Wereldoorlog benaderden de V.S. Denemarken, omdat de eilanden door Duitsland zouden kunnen worden veroverd en als onderzeebootbasis zouden kunnen worden gebruikt. Daarom verkocht Denemarken de eilanden voor 25 miljoen dollar aan de VS. Geen gekke ruil voor de Denen, lijkt me..........

'459954' door Fransvdg '459954' door Fransvdg

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

My home is my castle

Fransvdg

My home is my castle ("The castle") is een Australische komedie uit 1997. De Kerrigans zijn een krankzinnige familie, die in een vervallen huis wonen direct onder de aanvliegroute van de luchthaven van Melbourne . Omdat het pand verplicht verkocht moet worden voor een baanverlenging, besluiten ze de strijd aan te gaan. Toen ik de "villa " op deze foto in Frederikstedt (de hoofdstad van het eiland St. Croix) vastlegde, dacht ik ook meteen aan de titel "My home is my castle": zonde om af te breken.........en daarom staat hij er nog.

'378103' door Fransvdg '378103' door Fransvdg

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

Amerikaanse MaagdeneilandenSt. Croix

East is east....

Fransvdg

In 1889 schreef de dichter Rudyard Kipling de beroemde zin: "Oh, East is East and West is West, and never the twain shall meet." Daar moest ik aan denken toen ik deze foto maakte. Een Indiase mevrouw, in een sari, kijkt door een poortje van een oude Deense plantage op het eiland Saint Croix naar de Caribische Zee. Veel internationaler kan het haast niet. Anno 2013 zijn er steeds minder grenzen, de wereld is gelukkig steeds toegankelijker geworden.

Laat kaart zien