image
Ben Fitchett

7 x bijzonder overnachten in motels tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten

Motels inspireren menig muzikant en filmmaker, maar reizigers lopen er zelden warm voor. Een roadtrip langs deze Amerikaanse doorreishotels brengt je misschien op andere gedachten.

1. Vier een fout feestje in Tennessee

The Dive Motel. Foto: Ben FitchettThe Dive Motel. Foto: Ben Fitchett

Een ligbad in je kamer, een discobal boven je hoofd en een shag carpet op je bed — wie heeft er zin in een fout feestje? Kies in The Dive Motel in Nashville uit vier inpandige radiozenders (Sex, Drugs, Rock ‘n’ Roll en Sleep), knip de geheime schakelaar om en word de grote ster in je eigen discoclip. Vanaf € 106 per nacht voor twee personen.


2. Zwem onder neonlicht in Texas

Austin Motel. Foto: Nick SimoniteAustin Motel. Foto: Nick Simonite

Austin Motel in Texas is een motel zoals je ze uit films kent: aan een drukke weg en met rode neonletters. Blijf niet op je kamer hangen, maar geniet van een drankje op de relaxte binnenplaats of trek je meest extravagante badkleding aan voor de Neon Night Swims. Vanaf € 136 per nacht voor twee personen.


3. Blijf op het rechte spoor in Pennsylvania

Ooit bungelde er aan het eind van elke Amerikaanse goederentrein een caboose, een speciale wagon voor het treinpersoneel. The Red Caboose in Ronks, Pennsylvania, werd het eindstation voor 38 van deze wagons. Een paradijs voor spoorfanaten, want hier slaap je in nostalgische en comfortabel ingerichte treinstellen op het vrome Amerikaanse platteland. Dat laatste zie je aan de activiteiten bij het motel, zoals een filmavond in een roodgeverfde schuur en Amish buggy rides. Vanaf € 80 per nacht voor twee personen.


4. Slaap in een aluminium caravan in Colorado

De kozijnen zijn oud, de vloeren kraken en de muren van dit zestig jaar oude motel houden niet al het verkeerstumult buiten de deur, maar de nostalgische kamers van de Amigo Motor Lodge in Salida, Colorado, maken veel goed. Voor wie het nóg Amerikaanser mag zijn er vijf Airstreams, aluminium caravans die net zo oud zijn als het motel zelf. Knus, maar vermijd ze op warme zomerdagen. Een winters verblijf kan wel: met een stevige wandeling in de Rocky Mountains of een bezoek aan de lokale warmwaterbronnen en craft beer brouwerijen warm je zo weer op. Vanaf € 98 per nacht voor twee personen.


5. Laat je auto staan en maak een wijnwandeling in Californië

De Californische Calistoga Motor Lodge charmeert met gezellige kamers met een retro look en drie geothermische baden. Wie denkt dat Amerikanen niet wandelen heeft het mis: vanuit het motel in hartje Napa Valley, op anderhalf uur ten noorden van San Francisco, loop je in minder dan een uur naar ruim tien verschillende wijngaarden. Vanaf € 186 per nacht voor twee personen.


6. Kies voor klassiek in Californië

Skyview Motel. Foto: Sydney BrownSkyview Los Alamos Motel. Foto: Sydney Brown

Skyview Los Alamos is een klassiek motel uit 1959. De gerenoveerde kamers zijn modern chic, maar de rustiek van halverwege de vorige eeuw bleef behouden. Vanaf de heuvel waarop het motel staat kijk je uit over de wijngaarden van Santa Barbara County. Vanaf € 159 per nacht voor twee personen.


7. Maak er een wilde (western)nacht van in Californië

Pioneertown Motel. Foto: Belathée PhotographyOvernacht in Pioneertown Motel. Foto: Belathée Photography

Het leven imiteert kunst — al helemaal op slechts twee uurtjes rijden van Hollywood. Het Wildwest-dorpje Pioneertown werd in 1946 als filmset gebouwd. Filmsterren brachten hun nachten door in het Pioneertown Motel. Toen de populariteit van westerns tanende was, werd het dorpje misschien nog wel wilder. In plaats van met strak geregisseerde films probeerden de achtergebleven dorpelingen op andere manieren aan inkomsten te komen. Voor een dagje paardrijden op de Crazy Horse Ranch, een geluidsbad in een ufo-vormig gebouw, yoga in de woestijn van Californië en Wild West shows met schietgrage bandieten ben je hier dan ook aan het juiste adres. Slapen doe je uiteraard in het geheel gerenoveerde houten boetiekmotel. Vanaf € 280 per nacht voor twee personen.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.