image
Getty Images

De mooiste roadtrips weg van de massa in Canada

Indrukwekkend natuurschoon hóéf je niet ver buiten de stad te zoeken. Maak een rondje Rockies of verken Quebec en New Brunswick vanuit je auto of camper en geniet van de herfstkleuren tijdens een roadtrip door Canada.

1. Roadtrip Rocky Mountains: 2800 kilometer in 20 dagen

Geniet van het uitzicht in Jasper National Park in Canada. Foto: Getty Images
Geniet van het uitzicht in Jasper National Park in Canada. Foto: Getty Images

Een klassieke roadtrip door het Canadese `Wilde Westen` begint op Vancouver-Island, brengt je de Sea-to-Sky Highway van Vancouver naar de Rocky Mountains en bereikt met het immens grote Jasper National Park en de gletsjermeren van Banff zijn hoogtepunt.

Maak er een rondje Rockies van door een week langer op pad te gaan en een minder gebruikte route terug te nemen naar de Pacifische kust. Eerst via Calgary en de Cowboy Trail over uitgestrekte prairies — als cowboylaarzen en beef jerky nog op je boodschappenlijst staan, ben je hier op de juiste plek. Over de Crowsnest Pass gaat het opnieuw de bergen in, voor je in Creston de doorgaande weg verlaat en Highway 3A naar Kootenay Bay neemt voor de eigenlijk veel-te-mooi-om-gratis-te-zijn ferry over Kootenay Lake.

Neem de tijd en vergaloppeer je niet in deze fraaie streek van historische goudkoortsstadjes, waar je in plaats van schimmige saloons met potent vuurwater beter een bezoek brengt aan de Nk’Mip Cellars, de eerste wijngaard die gerund wordt door de Canadese First Nations. Via de naaldbossen van provinciaal park E.C. Manning en de Bridal Veil Falls eindigt je trip waar hij begon, in Vancouver.


2. Roadtrip Quebec en New Brunswick: 1000 kilometer in 8 dagen

Herfstkleuren in Quebec, Canada. Foto: Getty ImagesHerfstkleuren in Quebec, Canada. Foto: Getty Images

In september en oktober zijn toeristen in New England, in het noordoosten van de Verenigde Staten, even talrijk als de bont gekleurde bladeren die er langzaam van de bomen dwarrelen. Maar vraag de Canadezen waar je jezelf het best aan warme najaarskleuren kunt vergapen en ze nemen geen blad voor de mond: daarvoor moet je net over de grens zijn, in de Canadese provincies Quebec en New Brunswick.

De kathedraal van Sainte-Anne-de-Beaupré, op een half uur rijden buiten de stad Quebec, is omzoomd door oranjerode herfstbladeren op zijn mooist. Datzelfde geldt voor de Chute Montmorency, een waterval die een stuk hoger is dan de Niagara Falls. Indrukwekkend natuurschoon hóéf je dus niet ver buiten de stad te zoeken, al wordt iedereen die de rit naar de oevers van Lac-Témiscouata maakt beloond. Hier voert de Route des Monts Notre-Dame langs meren, rivieren en door dichte bossen.

Wie inmiddels door de bomen het herfstbos niet meer ziet, kan in buurprovincie New Brunswick de herfst op een heel andere manier beleven. Hier kleuren de veenmoerassen van Miscou Island elk najaar scharlakenrood. Het kleurenpalet is zo mogelijk nog diverser in Kouchibouguac National Park, waar gouden zandduinen, kleurrijke zoutmoerassen en als een toverbal van kleur verschietende gemengde bossen elkaar afwisselen.


Nog meer roadtripinspiratie? Kijk dan op onze speciale themapagina Auto- en campervakanties.
Of zak weg in een luie stoel met Columbus Travel editie 114, met de mooiste autoroutes ter wereld. 

Columbus Travel editie 114

Ben je nog geen abonnee van Columbus Travel? Profiteer dan nu van onderstaande superdeal en ontvang het Columbus-roadtripboek cadeau >>>

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.