image
Vellah

De Avontuurlijk Leven-podcast: Unplugged Outdoor spoort mensen aan om offline te gaan

Gerty Verdaasdonk is het toonbeeld van avontuurlijk leven. Met haar organisatie Unplugged Outdoor spoort ze, samen met vriend Jimmy, mensen aan om offline te gaan, te ontsnappen aan de greep van social media en de buitenwereld te verkennen. Maar deze roeping kwam niet vanzelf. Brigitte Ars spreekt met Gerty over haar organisatie Unplugged Outdoor. 

Gerty was ooit in de financiële wereld werkzaam op de prestigieuze Amsterdamse Zuidas. Maar ze belandde in een burn-out, die ze nu beschouwt als ‘het mooiste cadeau van het leven'. Door de burn-out begon ze zich af te vragen waar ze werkelijk gelukkig van werd. Het antwoord leidde tot de geboorte van Unplugged Outdoor, een initiatief dat ze samen met haar vriend Jimmy opzetten om hun passie voor avontuurlijk leven te delen.

Voor Gerty is avontuur meer dan adrenaline en risico's: in een wereld waar luxe als standaard geldt, betekent avontuur voor haar de comfortzone verlaten en in het diepe springen. In de Avontuurlijk Leven-podcast deelt ze hoe bijzondere groepsprocessen ontstaan door avontuur en verbondenheid. Ze vertelt over hun nieuwste avontuur: de emigratie naar Asturias, een nog avontuurlijker leven waarin ze niet weet wat ze te wachten staan. 'Ik heb inmiddels geleerd dat je niet altijd in blokkades moet denken, dat je ook naar oplossingen moet kijken. Je moet dingen gewoon doen, en je kunt beter er spijt krijgen dan zeggen: hadden we maar…'

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek 'Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven' (Uitgeverij Querido), oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg Avontuurlijk Leven op Spotify. 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.