image
Brigitte Ars

De Avontuurlijk Leven-podcast: op avontuur om de wereld te verbeteren

Felix van Hoften zegde zijn comfortabele baan om op de bonnefooi met zijn vriendin te reizen naar o.a. Madagascar, Malawi en Ethiopië, waar ze grote avonturen beleefden, ‘oog in oog’ stonden met een Kalasjnikovs en een schipbreuk meemaakten, maar zich ook verdiepten in het lokale leven en zelfs overwogen in Afrika te blijven wonen, tot ze terug moesten komen.  Felix schreef het boek ‘De Golven en de Kaap. Op avontuur om de wereld te verbeteren' - een eigen uitgave. Brigitte Ars sprak met hem over zijn avonturen. 

Brigitte: 'Mijn interesse werd gewekt door de ondertitel van Felix' boek: op avontuur om de wereld te verbeteren. Ik vroeg me af of hem dat gelukt is. In deze podcast praten we over waarom vrijwilligerswerk niet zo’n goed idee is – en soms zelfs heel slecht. Wat kun je dan wel bijdragen als reiziger? Hoe levensveranderend is de reis voor Felix geweest? Hoe ervaarde hij levensvreugde en geluk onder de bevolking in de landen die hij bezocht? Waarom wilde Felix dit boek schrijven en publiceren? Zijn boek is een verhaal dat verder gaat dan een reisverhaal. Hoe ging het schrijfproces, en hoe pakte hij het aan toen hij geen uitgeverij vond? En waarom is het – hoe dan ook – leuk en belangrijk om te schrijven, voor wie maar wil?'  

Inmiddels is Felix onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Rotterdam waar hij lesgeeft over de betekeniseconomie. Lees meer over 'De golven en de Kaap'.

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel-editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Abonneer je dan in je podcast-app of volg Avontuurlijk Leven op Spotify.

 Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.