image
Columbus Travel

De Avontuurlijk Leven-podcast: werken en leven op een Schots kasteel

Ook deze aflevering van de Avontuurlijk Leven-podcast heeft Brigitte Ars weer een bijzonder inspirerende gast: bestsellerschrijver Josephine Rombouts die drie boeken schreef over haar leven op het Schotse Cliffrock Castle, waar ze zich ontwikkelde van huishoudster tot personal assistent van Her Ladyship, de kasteelvrouwe. Ze leefde er een leven als in de Britse serie Downtown Abbey en werkte zich in in de Britse mores, ­rangen en standen. 

Haar verhaal deelt Josephine Rombouts in drie aanstekelijke boeken over haar vijf jaar durende verblijf in de Schotse Hooglanden, samen met haar gezin. Het eerste boek beschrijft haar leven op het kasteel, het tweede gaat de diepgang in: waarom het zo is dat je er nog altijd in de feodale middeleeuwen woont? In het laatste boek leven we ook helemaal mee met haar zoontjes en de bittere keuzes die ze als gezin hebben moeten maken om naar Schotland te gaan – door het Nederlandse schoolsysteem.

Jospehine vertelt over de dingen die ze heeft meegemaakt, de zichtbare en onzichtbare bewoners van het kasteel. Over cultuurverschillen en hoe die soms leiden tot hilarische, maar ook leerzame situaties. En natuurlijk over het onherbergzame landschap en de populariteit van de West Highland Way. Brigitte spreekt met Josephine over haar schrijftalent, de humor in het boek en waarom die zo goed werkt, en de redenen om haar naam en plek anoniem te houden, wat verder gaat dan bescherming van de familie. Niemand kan naar een specifieke plek toegaan om te beleven wat ik beleefd heb. Het is een uitnodiging voor je eigen avontuur.

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel-editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Abonneer je dan in je podcast-app of volg Avontuurlijk Leven op Spotify.

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!