image
Columbus Travel

De Avontuurlijk Leven podcast: de Boon Family op wereldreis & Travel Guppies over ‘Slow with the Flow’

Dit keer een extra lange zomeruitzending, waarin Brigitte Ars twee gezinnen spreekt waarbij de kinderen het avontuur met de paplepel ingegoten krijgen. Met natuurlijk weer veel tips en adviezen!

De Boon Family was net op wereldreis in Botswana toen de coronacrisis losbarstte, vertelt moeder Gerdien. Ze wisten het Afrikaanse continent op het nippertje te ontsnappen, waarbij ze hun omgebouwde Landrover moesten achterlaten. Maar het motto van de Boon family is: ‘Waar een wil is, is een weg.’ Het avontuurlijke gezin vond hun weg dwars door de coronacrisis heen naar Zuid-Afrika, waar ze nu rondreizen met hun drie kinderen van drie, zes en acht jaar oud. De crisis heeft ervoor gezorgd dat nu ze meer dan ooit zonder plan leven, van dag tot dag. Wat drijft deze reislustige ouders en hoe hebben ze het aangepakt, ook met het vervoer? Hoe zit dat met school, waarom werkt deze ‘school van het leven’ buiten de klas volgens Gerdien beter dan les tussen vier muren en wat pikken de kinderen op tijdens de reis? Hoe zit het met toestemming van de leerplichtambtenaar en hoe hebben ze het financieel aangepakt? 


Met reismoeder Jennifer Joedo van Travelguppies praat Brigitte over avontuur tijdens je vakantie en uitjes in eigen land. Wat zijn de voordelen van niet plannen en niet vastleggen? Slow with the flow is haar motto. Ze vertelt je alles over hoe je van je reis of zomeruitje met je kind een avontuurlijke ervaring maakt. De insteek van Travelguppies: door je instelling en verwachting bij te stellen, ontstaan andere dingen en wordt reizen leuker. Kinderen open ook voor jezelf nieuwe avonturen en nieuwe deuren. Maar hoe kom je op die leuke plekken terecht en hoe reis je op zo’n manier dat de planeet in de toekomst ook nog leuk en leefbaar is voor onze kinderen?
 

In de Avontuurlijk Leven-podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen - of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel-editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. Vind je deze deze podcast inspirerend? Abonneer je dan in je podcast-app of volg Avontuurlijk Leven op Spotify.

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!