image
Columbus Travel

Corona update: wat je moet weten over reizen in 2021

Corona update: wat kunnen reizigers in 2021 verwachten van de reisorganisaties waarmee ze op pad gaan? Experts uit de reisbranche delen nieuws en tips over vouchers en verzekeringen, reistrends en reisadviezen.

Voor reisorganisaties was 2020 een annus horribilis: waar er voorheen duizenden reizen per jaar werden geboekt, waren er dat nu voor de meeste bedrijven die verre reizen aanbieden slechts een handjevol. Zo verging het ook Better Places, een Nederlandse onderneming die uitblinkt in duurzame reizen, en Birding Breaks, dat vogelexcursies en andere dierenreizen aanbiedt. In deze aflevering van de Goede Reispodcast van Columbus Travel en BNR Nieuwsradio kijken we met Better Places-oprichter Saskia Griep en Birding Breaks-baas Laurens Steijn terug hoe het was om een reisonderneming te leiden in zo'n bizar jaar. Maar we blikken ook vooruit naar 2021. Wat kunnen reizigers in de toekomst verwachten van de reisorganisaties waarmee ze op pad gaan? En waar moeten ze rekening mee houden?

Prangende vragen die aan bod komen:

  • Hoe zit het met consumentenrechten: wat zijn de laatste ontwikkelingen wat betreft vouchers en verzekeringen?
  • Welke verre bestemmingen zullen waarschijnlijk in 2021 weer kleurcode geel krijgen?
  • Welke reistrends heeft de coronacrisis in een stroomversnelling gebracht en hoe springen reisorganisaties daar op in?
  • Wat betekent de coronacrisis voor duurzaamheid en verantwoord toerisme?

Zoals gebruikelijk is de presentatie van deze Goede Reispodcast in de reislustige handen van Columbus-schrijver en BNR-host Geert Jan Hahn en schuift Columbus-hoofdredacteur Mark Mackintosh ook aan tafel aan. Wil je graag een onderwerp voor de podcast aandragen of wil je graag iets anders met ons delen? Mail ons!
​​​​​