image
Unsplash

De Goede Reispodcast: met je kind op vakantie (zo doe je het)

Stel, je wordt papa of mama. Waarom lig je dan niet tien weken later op het strand van Curaçao te geniet van je laatste verlofweken? Tikva Looijen, familiereisblogger, vertelt je hoe je met een kleintje op reis kunt. Ontdek hier het geheim.      

Zoek je het trouwens liever wat dichter bij huis? Geen probleem. Tikva heeft weekend- en weektrips in de aanbieding. Voor jong en iets minder jong. En ga je toch het vliegtuig in, neem dan alsjeblieft geen viltstiften mee. ‘Gewoon wascokrijtjes, dat geeft lang niet zo’n bende’, aldus de ervaringsdeskundige.

In de podcast hieronder krijg je nog veel meer tips van Tikva én hoor je welke reismuziek Tikva graag beluistert.

Sterke Verhaal

De reisanekdote komt dit keer van Afrika-liefhebber Arne Doornebal. Hij dobberde 29 dagen lang op een boot op de Congo-rivier, waarvan hij 10 dagen lang geen bereik had. Je kunt je voorstellen dat het thuisfront grote vraagtekens had over het welzijn van Arne. Spoiler: op de boot kon Arne gelukkig wél naar de kapper. Heb je zelf een gekke, bijzondere, bizarre ervaring? Spreek je anekdote van maximaal 90 seconden in, stuur je audiobestand naar goedereispodcast@bnr.nl en wie weet hoor je jezelf terug in de uitzending en win je een Fairview Trek-backpack (50L) van Osprey.

Kind BoliviaTikva Looijen, familiereisblogger, neemt haar dochter ook mee op reis naar Bolvia. Foto: Tikva Looijen

 

Nog meer tips & tricks

Heb je nou het eerste deel van het gesprek met Tikva gemist, waarin ze ingaat op vragen die alle reislustige ouders zeker zullen hebben? Luister dan hieronder de eerste podcast met Tikva. 

Vragen?

De Goede Reispodcast is een podcastproject van BNR Nieuwsradio en Columbus Travel. Host: Presentator (en reisjunkie) Geert Jan Hahn. Heb je vragen, opmerkingen of tips naar aanleiding van deze podcast? Mail dan naar goedereispodcast@bnr.nl! 

 

Op onze themapagina over reizen met kinderen hebben wij nog veel meer informatie over familiereizen en praktische tips voor je verzameld >>