image
Vellah

Praag weg van de massa in 3 tips

Hoe ervaar je de populaire Tsjechische toeristenstad Praag als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen. 

Nieuwe hotspot Pražská Tržnice

Sinds een groep studenten van de Theateracademie er een hippe bar opende, waait er een frisse wind door Pražská Tržnice. In de oude markthal wordt weer een markt georganiseerd — Hala 22 — en in het gebied eromheen kun je terecht voor livemuziek en kunstinstallaties en bij food trucks en buitenbarretjes. Gespot door Eliška Pelková.


Eeuwenoude pub Na Slamníku


Na Slamníku is niet zomaar een pub; het is een van de oudste overgebleven cafés in Tsjechië en een belangrijk podium in de nationale muziekhistorie. In de afgelopen jaren zag de pub er nogal louche uit en werden er voornamelijk punkconcerten georganiseerd. Na een renovatie is de authentieke sfeer van weleer weer terug van weggeweest. Ga erheen voor bier en lokale kost. Gespot door Janina Michlová.


Filmklassiekers in Kino Aero


Hoewel het er niet direct aan af te zien is, behoort Kino Aero tot de oudste bioscopen van de stad. Van Dirty Dancing tot de nieuwe Hollywood-hit; het Engelstalige filmaanbod is groot en eclectisch. Bestel na de film een biertje en discussieer na in de gezellige binnentuin. Gespot door Martin Kozel.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107!


 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!