image
Marije van de Vlekkert

De Sunshine Coast, Canada: 6 tips voor activiteiten en slaapplekken

Grote delen van British Columbia zijn ondoordringbaar. Wij gingen juist op zoek naar toegankelijke wildernis. Tijdens een roadtrip langs de Sunshine Coast betraden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan. Waarin zwarte beren door tuinen scharrelen, orka’s rond je boot zwemmen en de bossen ouder zijn dan de westerse beschaving. Van een E-bike huren tot de lokale keuken proeven en van een overnachting via Airbnb in Vancouver tot eten van de wildernis: dit zijn de leukste activiteiten en slaapplekken die wij tegenkwamen tijdens onze reis. 

1. Kom bij van je reis op een e-bike

In Gibsons, maar ook langs de kustweg ten noorden ervan, vind je overal strandjes, fijne eetplekken en kunstgaleries. E-bikehuur kost € 50 voor een halve dag.


2. Proef de lokale keuken

Bij The Gumboot Restaurant in Roberts Creek eet je verse salades uit eigen tuin en overheerlijke hamburgers.


3. Eet van het land

De Canadese wildernis biedt verschillende soorten voedsel, maar vraag altijd advies aan een local, voordat je het wilt eten.Vraag altijd aan een local of de oesters uit het wild eetbaar zijn. Foto: Marije van de Vlekkert

Honger? In de Canadese wildernis stikt het van de wilde aardbeien, frambozen, bessen, paddenstoelen en oesters. Vraag altijd advies aan een local: bessen en paddenstoelen kunnen giftig zijn en oesters kunnen rot zijn. Schakel eventueel een gids in.

Meer tips voor activiteiten en slaapplekken? Lees ook: 'British Columbia, Canada: 10 tips voor de Sunshine Coast'

4. Hike de Sunshine Coast Trail

Hiken langs de noordelijke helft van de Sunshine Coast door het bos Foto Marije van de VlekkertHiken langs de noordelijke helft van de Sunshine Coast door het bos. Foto: Marije van de Vlekkert

De paden die nu de langste huttentocht van Canada vormen, werden aangelegd door bewoners die wilden laten zien dat je ook iets anders kunt doen met een bos dan het omhakken. Mede dankzij hun inspanningen loopt de langeafstandsroute nu door drie beschermde provinciale parken. Hier wandelen kun je dus zien als een daad van verzet! Een goede voorbereiding is vereist: de hutten zijn onbemand. Neem je eigen slaapzak, kookspullen en eten mee — en liefst ook een tentje, voor als je ergens strandt. De volledige route is 180 kilometer lang en loopt langs de noordelijke helft van de Sunshine Coast.


5. Kom tot rust in Backeddy Pub & Resort

De mooi ingerichte huisjes en koepeltenten van Backeddy Pub and Resort bieden een prachtig uitzicht op de bergen en haven in Egmont. Je huurt de huisjes vanaf € 150 per nacht en glampt vanaf € 115 per nacht voor twee personen.


6. Airbnb in Vancouver

Op de heen- en terugweg overnacht je ongetwijfeld in Vancouver. Airbnb biedt een comfortabel en betaalbaar alternatief voor prijzige hotels. In de flat van superhost Gurleen is vooral het uitzicht onvergetelijk. Hoewel het appartement grenst aan een industriegebied, kijk je vanaf de zesde verdieping uit over de fjord en, in de avond, de lichtjes van North Vancouver. De flat is stijlvol ingericht, schoon en van alle gemakken voorzien. In vijf minuten rijden zit je in de binnenstad. Gratis parkeren. Het enige nadeel: er is geen waterkoker. Vanaf € 172 per nacht voor twee personen.


Benieuwd naar de uitgebreide reportage over de Canadese Sunshine Coast? Je leest het hele avontuur in Columbus Travel editie 112!

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!