image
VISITFLANDERS

Bijzonder overnachten in Vlaanderen: 5 droomplekken net over de grens

Vlaanderen is zeer geliefd voor een weekendje weg of een korte vakantie. Til jouw trip naar een hoger niveau met een unieke accommodatie! Wij tippen vijf bijzondere overnachtingen om bij weg te dromen.

Slaap in een architectonisch hoogstandje in de boom

Tranendreef in Borgloon © Luc DaelemansJe kunt de boom in in Borgloon - letterlijk. © Luc Daelemans

Veel dichter bij de natuur kom je niet dan door ín een boom te slapen. De boomtenten van de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar hangen als een traanvormige sculptuur langs de dreef naar het kasteel van Hex. Duurzaam overnachten in de natuur in combinatie met de bijzondere architectuur maken ‘Tranendreef’, zoals de plek heet, tot een unieke hotspot in de Belgische provincie Limburg. En daar kleeft geen torenhoog prijskaartje aan, in tegendeel: € 70 per nacht per boomtent en er is plaats voor twee volwassenen en twee kinderen. Te bezoeken van 1 april tot 30 september.


Pak de slaaptrein of overnacht in de stationshal van Racour

Ga jij voor de stationshal of een treincoupé? © Harry Heuts

Het hart van treinfanaten gaat sneller kloppen van de slaapplekken van station Racour. Het voormalig spoorwegstation op lijn 147 is gerenoveerd tot vakantiewoning met verschillende authentieke decoraties die verwijzen naar het spoorwegverleden van het gebouw. Even verderop, op de rails, zijn twee rijtuigen omgetoverd tot nachttrein. Tot eind jaren negentig werden passagiers over het Belgische spoornet vervoerd, nu kunnen tot zes personen overnachten in de coupés. Vanaf €360 voor één nacht, met veel korting bij een langer verblijf.

Lees ook: Op culinaire reis in Vlaanderen - dit zijn de smaakvolste tips

Slaap op een overdekte camping in Gent

Treck Hostel is de eerste overdekte camping van België. © Eveline Van Vlaenderen

De leukste accommodatie van Gent is de overdekte camping van Treck Hostel. In een voormalig steenfabriek, vlak bij het stadscentrum, staan nu caravans met verschillende thema’s. Zo plof je na een dagje citytrippen in Gent in de caravan Strand neer in strandstoeltjes en heeft caravan Hawaii een hangmat. Zoals het een goede jeugdherberg betaamt is er een gezellige gemeenschappelijke patio. Prijzen variëren per seizoen, gemiddeld zo'n € 63.

Gent wordt 's avonds sprookjesachtig verlicht. Een wandeling van twee uur brengt je langs de mooiste plekken van de binnenstad. 

Wieg in slaap op het ritme van water 

Het ritme van het water wiegt je zachtjes in slaap op de dobberende kampeervlotten van Maascentrum De Wissen. In een oase van rust, midden in het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd, ga je hier voor een gezonde dosis onthaasten. Het vlot is 25 vierkante meter groot; de helft daarvan wordt ingenomen door een stevige hut. Je eigen Canadese kano brengt je zo weer aan de overkant, waar je per e-bike of Vespa op verdere verkenningstocht door Maasland gaat. Vanaf € 112,50 voor één nacht, met veel korting bij een langer verblijf. Beschikbaar van 1 april tot en met 31 oktober.

Lees ook:  Ontdek de mooiste kastelen (en weelderige tuinen) van Vlaanderen

Kom in hogere sferen in Mechelen

Martin's Patershof is de mooiste accommodatie van Mechelen. © Martin’s Hotels SA

In het hart van Mechelen biedt Martin’s Patershof een unieke accommodatie. De voormalige kerk uit de dertiende eeuw vormt nu de mooiste overnachting van Mechelen. De booggewelven, de statige zuilen, de glas-in-loodramen: het erfgoed is bewaard gebleven en de kerkelijke details brengen je naar hogere sferen. Prijzen variëren per seizoen, vanaf € 100.

Van alle Vlaamse kunststeden is Mechelen waarschijnlijk het best bewaarde geheim. Het is een aangename wandelbare stad vol met erfgoedschatten. Check hier onze tips voor Mechelen!

Kun je geen genoeg krijgen van Vlaanderen? We hebben de leukste tips voor een citytrip naar Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen voor je op een rij gezet.
En bezoek ook onze themapagina Bijzonder Overnachten voor meer gave slaapplekken.

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!