image
Vellah

Slapen in een designhotel: dit zijn onze 4 favorieten

Wij waren meteen fan toen we de website van Design Hotels tegenkwamen, een online curator van stijlvolle, particuliere hotels. Dit zijn onze vier favoriete designadresjes in Europa: 2x ónder €100 (onverwacht betaalbaar!) en 2x bóven €100 (superdeluxe!).

1. Kom bij in een stadsoase in Berlijn, Duitsland

Het Berlijnse Sir Savigny ademt een swanky stijltje. Foto: Steve Herud, Sir SavignyHet Berlijnse Sir Savigny ademt een swanky stijltje. Foto: Steve Herud, Sir Savigny

Waar ligt het? Geen Europese stad roept bij ons zo’n ontdekkingsdrift op als Berlijn, want elke keer als we er komen lijkt de stad een totale transformatie te hebben ondergaan. Onze laatste ontdekking heet Sir Savigny, een piekfijn designhotel om de hoek van het sfeervolle Savigny Platz.

Waarom moet je er slapen? Houd je van het swanky stijltje dat ook in veel cocktailbars wordt toegepast, lees: fluweel, goudkleurig metaal en spiegels? Dan houd je óók van Sir Savigny. Een ander leuk detail is de vintage telefoon aan de muur, met een directe telefoonverbinding naar de hippe burgerbar (The Butcher) op de begane grond. Uhm, roomservice!

Wat is er nog meer bijzonder? Effe bijkomen tussen de bedrijven door? Plof dan neer in een van de vele knusse zitjes in de binnentuin, een Instagram-proof stadsoase compleet met streetart.

Wat kost het? We dachten altijd dat hotels in de buurt van de Kurfürstendamm (Ku’damm) — een befaamde winkelboulevard met dure modehuizen — onbetaalbaar waren. Blijkt dus reuze mee te vallen, want je slaapt er al met twee personen voor € 66 per nacht.


2. Houd een logeerpartij op een bohoboerderij op Ibiza, Spanje

La Granja in het noorden van Ibiza staat haaks op het volgepakte zuidwesten. Foto: DesignhotelsTMLa Granja in het noorden van Ibiza staat haaks op het volgepakte zuidwesten. Foto: DesignhotelsTM

Waar ligt het? De volgepakte stranden en discotheken van het zuidwesten van Ibiza staan haaks op het grillige, dunbevolkte landschap van het noorden, waar wegen over bergen en door dichtbeboste valleien kronkelen. Te midden van al dat moois, op een lap grond van tien hectare, ligt La Granja, een omgebouwde bohoboerderij met Iberische en Moorse trekjes, die zich wat ons betreft slechts in één woord laat omschrijven: wauuuuuuuuw!

Waarom moet je er slapen? Dit is minimalisme in zijn fraaiste vorm: op zichzelf staande meubels, gemaakt van rustieke materialen als verbrand en verweerd hout en leisteen, in steenkoolzwartgekleurde ruimtes. Alle negen suites en twee kamers liggen rondom het zwembad.

Wat is er nog meer bijzonder? Voor La Granja werkte Design Hotels samen met Friends of a Farmer, een besloten clubje met een grote interesse voor kunst en het verbouwen van gewassen. De chefs werken in de keuken met producten van eigen land en er is zelfs een master farmer in dienst om toezicht te houden op de gemeenschappelijke landbouwprojecten.

Wat kost het? Vanaf € 326 per nacht voor twee personen. La Granja kan ook in zijn geheel worden afgehuurd, lagranjaibiza.com. Addertje onder het gras: La Granja is alléén beschikbaar voor Design Hotels- en Friends of a Farmer-leden. Een lidmaatschap kost € 200 p.p. per seizoen.


3. Zien en gezien worden in de nieuwste hotspot van Tbilisi, Georgië

Het Stamba Hotel in Tbilisi heeft een industrieel karakter. Foto: Stamba HotelHet Stamba Hotel in Tbilisi heeft een industrieel karakter. Foto: Stamba Hotel

Waar ligt het? Aan de uitspraak ‘Tbilisi is het nieuwe Berlijn’ gaan we ons niet wagen. Maar dat de Georgische hoofdstad aan de weg timmert als nieuwe capital of cool, is een ding dat zeker is. Zo worden overal in de stad industriële erfgoederen omgetoverd tot gloednieuwe hotspots. Pièce de résistance van deze designgolf: het fonkelnieuwe Stamba Hotel, in een oude drukkerij.

Waarom moet je er slapen? Bijzonder aan de industriële suites zijn de hoge plafonds en raampartijen met uitzicht op de binnentuin, de vergulde, vrijstaande badkuip en de fijne extraatjes als het La Marzoccokoffieapparaat. Typisch zo’n kamer dus waar je binnenloopt en denkt, dit móéten mijn vrienden zien! [Maakt foto]

Wat is er nog meer bijzonder? Ook als je er níét verblijft is een bezoek aan dit hotel een absolute must

Wat kost het? Mag wat kosten, zo’n overnachting in Stamba Hotel. Maar dan heb je ook wat, vanaf € 181 per nacht voor twee personen.


4. Verblijf in een gastrotel in de Alentejo, Portugal

Alentejo: De naam Santiago Hotel Cooking & Nature verklapt een boel (© DesignhotelsTM) DesignhotelsTM

Waar ligt het? De AlentejoSantiago do Cacém-kasteel.

Waarom moet je er slapen? Elke kamer beschikt over een eigen balkon of terras en hoge ramen, met uitzicht op de omgeving. Traditioneel en modern design vloeien er prachtig samen.

Wat is er nog meer bijzonder? De toevoegingen cooking en nature deden het al vermoeden; in dit designhotel ligt de focus op gastronomie en culinaire ervaringen, te midden van het ongerepte landschap. Je kunt er dagelijks deelnemen aan een gratis kookworkshop. Betekent overigens niet dat er niets anders te doen is; in de omgeving en aan de kust kun je wind- en kitesurfen, fietsen en hiken.

Wat kost het? Vanaf € 80 per nacht voor twee personen. Een kookworkshop volgen is gratis. Designkamer voor boven de € 100 per nacht.


Volg Columbus Travel op FacebookInstagram en/of YouTube en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.