Ron Albers

'1141509' door Ron Albers '1141509' door Ron Albers

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Met de camper door he

Ron Albers

Een dramatische lucht hangt boven de imposante Vikos kloof in het onherbergzame Pindosgebergte in Griekenland. De rivier diep beneden vindt al kronkelend al sinds lange tijd zijn weg door de kloof omgeven door de steile wanden van de kloof.

'1115591' door Ron Albers '1115591' door Ron Albers

Zweden

Zweden

Vanlife Zweden

Ron Albers

We overnachten op een mooie plek aan het Vänern meer bij Rabackshamn, een camperplaats waar we met nog wat mensen staan. Tegen de avond komen nog wat zweden om er wat te kletsen en te eten aan de picknick tafels die er staan. In de avond invalt komt de rust over het meer en wordt het tijd voor een foto. Deze foto maakte ik met mijn Nikon D700, 24-70 objectief en maakte ik gebruik van mijn 10 stops Lee filter. Uiteraard vanaf statief. Ik ben tevreden over het verstilde beeld.

'1115478' door Ron Albers '1115478' door Ron Albers

ZwedenGotaland

ZwedenGotaland

Campspot

Ron Albers

Op reis door Zweden met onze Rondo buscamper komen we op idyllische plekjes waar we kunnen overnachten. Zweden is een land waar dit uitstekend kan. Rijden door een land als dit waar de natuur je omarmt. Dat is Vanlife.

'537964' door Ron Albers '537964' door Ron Albers

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Monument Valley,...U

Ron Albers

Één van de meest tot de verbeelding sprekende landschappen die voor mij Amerika symboliseren is toch wel het indrukwekkende landschap van Monument Valley. Hier zie ik weer voor me de spannende avonturen die Old Shatterhand en Winnetou beleefden. Hier zie ik voor me de eindeloze karavaans van huifkarren van avonturiers op zoek naar de "New Frontier". Het lege en wijde landschap dat je omringt als je er doorheen rijdt. De indrukwekkende geërodeerde zandsteen formaties die door de Native Americans prachtige namen hebben gekregen. Maar hier zie je ook de vervallen dorpen en kraampjes van de Navajo die met moeite het hoofd boven water proberen te houden. Een gebied met meerdere gezichten.

'537229' door Ron Albers '537229' door Ron Albers

NederlandDen Bosch

NederlandDen Bosch

Jheronimus Bosch en d

Ron Albers

Als er onder ons nog reizigers zijn die voor een dag nog iets leuks zoeken en daarvoor eens wat dichter bij huis willen blijven dan heb ik nog een leuke tip. Een erg leuke tip! Ga in Den Bosch, Oeteldonk voor insiders een tochtje maken over de Dieze. Zeker in dit jaar, het jaar dat in het teken staat van Jheronimus Bosch is het bijzonder leuk om deze tocht te maken. In de tocht is inbegrepen een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center waar je de replica's van de schilderijen van deze schilder kunt bekijken. Ga daarna met de lift naar boven en bekijk vanaf 40 meter hoogte de stad. Waneer je dan weer met beide benen op de grond staat is het maar een kleine stap naar één van de vele café's om daar met een kopje koffie een heerlijke Bossche Bol te eten. succes gegarandeerd! Hoewel, maak wat dag betreft een betere keus dan ik deed. Zoals de foto laat zien, het plensde deze dag.

'536778' door Ron Albers '536778' door Ron Albers

Portugal

Portugal

Boetedoening in Fatim

Ron Albers

In 1917 verscheen, zo wil het verhaal, in de Portugese plaats Fatima aan de 3 herderskinderen Lucia, Francisco en Jacinta op de 13e van de maanden mei tot oktober Maria. En zo werd het één van de meest belangrijke bedevaartsoorden ter wereld. Het is een plaats geworden van gebed en boetedoening. Een plaats waar velen troost zoeken en vinden. Op het grote plein voor de basiliek leggen gelovigen de laatste tientallen meters af op hun knieën. Sommigen met, anderen zonder kniebescherming. Sommigen alleen en anderen aan de hand van hun geliefden. Wat zij allemaal echter gemeen hebben is de intensiteit waarmee zij de weg afleggen. Het blijft wonderlijk om te zien.

'536300' door Ron Albers '536300' door Ron Albers

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Maria Luisa Hoyal...C

Ron Albers

Tijdens een reis door het Picos gebergte in noord-Spanje dronken we iets in een restaurant in Cucaya. Daar ontmoette ik de toen 82-jarige Maria Luisa Hoyal Cuesta ( alleen de naam doet je hart al sneller kloppen). Elke dag werkte zij in de keuken waar zij haar dochters, die het restaurant la Posada de Cucayo bestierden hielp. Ik vroeg haar of ik haar mocht portretteren. Hoewel in het begin wat onwennig en verlegen vond ze het uiteindelijk toch wel leuk. Ik heb haar later toen ik thuis was een afdruk gestuurd. Belofte maakt immers schuld. Ik denk zo nu en dan wel eens aan haar en vraag me dan af hoe het met haar is. Leeft ze nog, ze zal dan inmiddels 86 zijn. Hangt de foto ergens? Werkt ze nog steeds? Ik ben er wel nieuwsgierig naar. Misschien moet ik er eens naar toe gaan. Of misschien komt één van de Columbus reisreporters wel eens in datzelfde restaurant en kan die mijn vragen beantwoorden?

'536170' door Ron Albers '536170' door Ron Albers

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Manhattan skyline, Ne

Ron Albers

New York, het is net of je allemaal al kent. Zelfs al kom je er voor de eerste keer. Fascinerend. Alle clichés zijn waar en toch heeft de stad iets dat andere steden niet hebben. Het prachtige centraal gelegen "Central Park", Brooklyn, Statue of Liberty, Ellis Island, the High Line, het MoMA, Ellen's stardust diner en ga zo maar door. Je kent het van de vele films en series die er zijn opgenomen. A must see! Deze foto maakte ik vanaf Liberty Island op het moment dat de 2 boten in aantocht waren. Zij vullen, tezamen met de aanlegsteiger een mooie opvulling van de voorgrond.

'535813' door Ron Albers '535813' door Ron Albers

KroatiëDubrovnik

KroatiëDubrovnik

Bij de les blijven!

Ron Albers

De stad Dubrovnik, gelegen in het uiterste zuiden van Kroatië is omgeven door een vestingmuur. Al wandelend over de muur liepen we langs de school waar deze kinderen les kregen. Even zwaaien was voldoende om de aandacht te trekken en een lach tevoorschijn te toveren.

'535633' door Ron Albers '535633' door Ron Albers

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Rivier de Coe nabij..

Ron Albers

De foto is gemaakt tijdens een fotografie trip in het westelijk deel van Schotland. Er is vanaf statief gefotografeerd met een sluitertijdvak bijna 2 sec.

'535631' door Ron Albers '535631' door Ron Albers

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

A room with a view.

Ron Albers

De foto is gemaakt na een overnachting op Quiraing mountain range. Om er te komen loop je vanaf de parkeerplaats via een smal bergpad in ca. 2 uur naar de top.

'535433' door Ron Albers '535433' door Ron Albers

Spanje

Spanje

Bárdenas Reales de...

Ron Albers

Ten zuid-oosten van Pamplona ligt het gebied Bardenas Reales de Navarra, een uitgestrekt woestijnachtig gebied. In dit gebied geen glad asfalt maar een omvangrijke gravel route die je door een desolaat landschap voert. Wij reden dit gebied binnen op een redelijk warme dag met een wat dreigende wolkenlucht boven ons. Eigenlijk ideaal weer. Toch bleek dat 's-avonds het stof tot in de kleinste hoeken was doorgedrongen dus wees gewaarschuwd. Met regen zou ik het gebied niet binnen gaan. Lijkt me ondoenlijk tenzij je met een 4-wd rijdt. De foto geeft naar mijn mening een goede impressie van de uitgestrektheid. De kudde schapen laat zien dat er toch ook weer altijd ruimte is voor bestaan.

'535277' door Ron Albers '535277' door Ron Albers

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

Zicht vanaf de...Gros

Ron Albers

Terugkomend vanuit Slovenië besloten we op de Grossglockner te overnachten. Rond 18.00 reden we vanuit Heiligenblut de pas op en net nadat we op de splitsing linksaf waren geslagen om naar de top te rijden werden we getrakteerd op een prachtig uitzicht op het dal dat mooi verlicht werd. De regenboog maakte het plaatje compleet. Dat zijn van die momenten dat je al weet dat je een geslaagde foto hebt gemaakt voordat je het resultaat hebt gezien.

'535132' door Ron Albers '535132' door Ron Albers

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Wakulla Springs,...Fl

Ron Albers

Deze foto is gemaakt tijdens een tocht met een fluisterboot in Wakulla Springs, Florida. Het is een wat onwerkelijk landschap waarin de bomen met hun als baarden neerhangende takken de hoofdrol spelen. Hier ontspringt vanui grote diepte een bron die het gebied vult met schoon helder water. Het is ook het gebied van de Manatee, de zeekoeien die vanuit de Golf van Mexico naar binnen zwemmen.

'535130' door Ron Albers '535130' door Ron Albers

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Vallée de la Clarée,.

Ron Albers

In de herfst kleurt de Vallée de la Clarée in de Hautes Alpes in Frankrijk goudgeel. Wat een ervaring om daar doorheen te lopen en te fotograferen. En wat een geluk als het prachtig weer is. Zeer zeker de moeite waard om te bezoeken. Aanrader!

'535123' door Ron Albers '535123' door Ron Albers

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Plitvice meren

Ron Albers

Één van de bekendste attracties van Kroatië zijn de veelgeprezen Plitvice meren. Mijn verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen ik het park binnenging. En eerlijk gezegd viel het me tegen. Het kan komen door de bewolking die voorkwam dat het water mooi kleurde en het groene blad mooi deed uitkomen. Wat tegenviel is dat je bijna nergens een mooi zicht hebt op de vele watervallen. Je wordt geleid over een vlonderpad waar je bijna niet af kunt. Om maar te zwijgen over de vele toeristen (Japanners) die voor een continue deining van het vlonderpad zorgen. Als ik een tip mag geven ( dat deed ik ook), ga voor opening het park in of wacht tot net voor sluitingstijd. Dan heb je meer mogelijkheden. De getoonde foto is één van de weinige plekjes waar je een dergelijk zicht hebt.

'409647' door Ron Albers '409647' door Ron Albers

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Zicht op Chicago...va

Ron Albers

Op 412 meter boven de begane grond bevindt zich het Sky deck van de Willis Tower, voorheen bekend als de Sears Tower. Het zicht is adembenemend! Vanaf de grond zijn de wolkenkrabbers hoog maar eenmaal op het Sky deck kijk je overal overheen en zijn de wolkenkrabbers gereduceerd tot uit de kluiten gewassen ééngezinswoningen. De getoonde foto geeft een zicht naar het zuiden met in het oosten het immense Lake Michigan.

'339743' door Ron Albers '339743' door Ron Albers

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Duikende potvis

Ron Albers

Voor de kust van Andenes op Vesteraelen bevindt zich een gebied in de Noorse zee waar mannetjes potvissen naar toe komen voor voedsel. Het is een gebied in de zee waar een steile overgang plaatsvind naar het continentaal plat. In dat gebied duiken de potvissen naar beneden en komen dan langs het steile gedeelte omhoog om zo hun voedsel te vangen. Het is een trefzeker gebied waar bijna altijd potvissen kunnen worden gezien. Het is een spectaculair gezicht om deze imposante dieren te zien. Voordat de walvis zijn duik inzet blaast hij eerst enkele keren zijn longen leeg, vervolgens bolt zijn rug zichtbaar en enkele ogenblikken later komt de staart omhoog waarna het dier recht naar beneden duikt.

'339373' door Ron Albers '339373' door Ron Albers

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Indian summer in de V

Ron Albers

In de staat New Hampshire loopt de Kancamagus Highway. De weg geldt als de mooiste weg die door het gebied van de White Mountains voert en waar de "Indian Summer" zich in al haar glorie verttont. De "locals" hebben het eenvoudigweg over "the Kanc". De weg start net voor het plaatsje Conway en voert over een afstand van ca. 50km naar Lincoln. Het beeld is een zicht op de berghelling gemaakt vanaf de weg. De kleurschakeringen zijn erg bijzonder.

'339306' door Ron Albers '339306' door Ron Albers

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Zicht op de Langenes.

Ron Albers

Dit beeld is gemaakt vanaf het Nonstinden berg gebied waar wij de "Dronningruta" route liepen, de zogenaamde Queensroute. Het is een gemarkeerde route van ca. 15km tussen de plaatsen Stø and Nyksund. Mocht je de route gaan lopen, onderschat hem niet! Het verhaal gaat dat de koningin van Noorwegen hem ooit liep, vandaar de naam. Wij hebben onze twijfels.

'339305' door Ron Albers '339305' door Ron Albers

NoorwegenZuid- en westkust

NoorwegenZuid- en westkust

Voorjaar op Runde

Ron Albers

Op het eiland Runde, gelegen aan de Noorse westkust bevindt zich een hooggelegen heuvelgebied vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Noorse vasteland. In combinatie met de felgekleurde voorjaarsbloemen en de donkere lucht boven het eiland geeft dat een wat onheilspellend beeld terwijl het een paar uur later wel weer helemaal anders kan zijn. Het eiland is beslist de moeite waard om te bezoeken.

'339303' door Ron Albers '339303' door Ron Albers

NoorwegenNoord

NoorwegenNoord

Nyksund, spookstadje.

Ron Albers

Nyksund is een kuststadje in Vesterålen, in het noorden van Noorwegen. Er woonden al mensen lang voor de geschreven geschiedenis van Nyksund. Tot het einde van de 18e eeuw was het stadje dunbevolkt maar met de opkomst van de vishandel werd Nyksund een belangrijk handelscentrum voor de honderden vissers die de rijke, nabijgelegen met kabeljauw bevolkte visbanken exploiteerden. Met de opkomst van grotere en moderne schepen en beter wegtransport raakte Nyksund in een isolement deels doordat de wateren rondom te ondiep waren en deels door de slechte bereikbaarheid. Als gevolg daarvan nam de bevolking sterk af. Uiteindelijk, in de 70er jaren werd Nyksund een spookstadje. Rond de eeuwwisseling, na een periode van 30 jaar als spookstadje te hebben doorgebracht gingen de lichten in Nyksund langzaam weer aan. Nieuwe bewoners zagen wel mogelijkheden om het stadje nieuw leven in te blazen en sinds 2003 wonen er in de zomer 30-40 mensen en een enkele die hard woont er het gehele jaar door.

'335154' door Ron Albers '335154' door Ron Albers

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Dovrefjell National..

Ron Albers

Dovrefjell is een bergachtig gebied gelegen ten noorden van Jotunheimen en Rondane. Het omvat 6 bergen en 5 bijbehorende pieken van meer dan 2000 meter. Het is een toendra-achtig gebied waar zich de muskusos bevindt. Dit dier was de reden van mijn bezoek aan het gebied. Ik kon ze slechts op grote afstand zien en kon helaas niet dichterbij komen. Jammer, maar ik heb in elk geval een extra reden om weer eens terug te gaan naar dit prachtige gebied. Het gebied is na een flinke klimpartij goed begaanbaar en wordt vooral gebruikt door de Noren om meerdaagse wandeltochten te lopen. Op een enkele berghut na zij in het gebied geen tekens van menselijke invloed zichtbaar. Zo moet het er al eeuwen zijn. Dat is overigens het fascinerende van het gehele noorden van Noorwegen. De soms volstrekte eenzaamheid.

'335153' door Ron Albers '335153' door Ron Albers

NoorwegenCentraal

NoorwegenCentraal

Stavkyrkye in Gol,...

Ron Albers

Ze zijn natuurlijk al vaak gefotografeerd maar telkens weer is het toch een bijzonder gezicht deze voor Noorwegen zo typische bouwstijl van de Stavkyrkye hier gefotografeerd in Gol, Noorwegen. De kerk is geheel uit hout opgetrokken en dateert vanuit de tijd van de Vikingen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier