LauraNijland

profiel LauraNijland

Naam

Laura Nijland

Reviews

0

Foto's & tips

8

Blogs

0

Lid sinds

12 May 2019

Over mij

Hoi, ik ben Laura en 22 jaar oud. Ik hou van reizen en andere culturen. In oktober 2019 ga ik weer backpacken voor onbepaalde tijd in Azië. Alle tips zijn meer dan welkom!

Voor meer informatie, tips en foto’s van mijn reizen ga naar (mijn eigen website): https://rondreizenindonesie.webnode.nl/

Mijn Motto

'Travel is the only thing that you buy that makes you richer.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Merk fotocamera

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (8)

'1096646' door LauraNijland '1096646' door LauraNijland

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Drijvende huizen

LauraNijland

Sengkang is een kleine stad naast het schilderachtige Danau Tempe-meer. De Tempe-meer bevindt zich in Zuid-Sulawesi en is bijzonder door het drijvende vissersdorpje. Bij de Tempe-meer kun je met een longtailboot rustig varen tussen de waterplanten door. Watervogels vliegen op, terwijl het zonlicht zachter wordt, zie je op het spiegelende wateroppervlakte een drijvend dorp opdoemen. Je komt langs dorpjes waar vissers werken, mensen zich wassen en je kunt een kijkje nemen bij de indrukwekkende drijvende huizen ook wel rumah terapung genoemd. Hier kun een bezoek brengen en een kopje koffie/thee drinken met gebakken bananen! Bij het terugvaren kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

'1096640' door LauraNijland '1096640' door LauraNijland

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

IndonesiëCelebes (Sulawesi)

Tana Toraja

LauraNijland

Tana Toraja (Rantepao), in Zuid-Sulawesi staat bekend om haar bijzonder begrafenisrituelen. Hun leven staat volledig in het teken van de dood. De Toraja's noemen hun traditionele religie 'aluk to dolo' , ze leven volgens wetten en rituelen die gemaakt zijn door hun voorouders en goden. Als een Toraja overlijdt blijft hij of zij maanden, soms jaren opgebaard in een woning liggen. Wij kwamen bij een ceremonie waarbij de opgebaarde vrouw al twee jaar overleden was en nog in huis lag. Ze kreeg gewoon eten, drinken en sigaretten. Ook werd er tegen haar gepraat. Het opbaren geeft de familie tijd om afscheid te nemen en voor de uitvaart te sparen (waterbuffels). Als er voldoende geld is gespaard vindt een ceremonie plaats, die wel een week kan duren. Hoe rijker de familie, hoe groter de ceremonie en hoe meer waterbuffels worden geslacht. De waterbuffels zijn bij de Toraja's heel belangrijk, zij zorgen namelijk voor een goede reis naar het paradijs.

'1096644' door LauraNijland '1096644' door LauraNijland

IndonesiëSulawesi

IndonesiëSulawesi

Oogsten van rijst

LauraNijland

Sulawesi staat bekend om eeuwenoude rituelen, zadelhuizen en uitgestrekte rijstvelden. Rijst vormt voor de Indonesiërs het middelpunt van het bestaan. Overal verbouwen ze rijst. De natte rijstbouw wordt op velden gedaan die onder water staan na een flinke regenval of door irrigatie. Als de regentijd voorbij is, in oktober of november, wordt de rijst doorgaans geoogst. Vaak wordt na de oogst nog gehooid: de resterende droge halmen (waarvan de aren al zijn verzameld) worden afgesneden. Er worden hooibergjes op de velden van gemaakt. Ook krijgen de waterbuffels de gelegenheid de stoppels van de oude rijstplanten te eten of in het water (modder) te liggen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier