LSchreur

'555659' door LSchreur '555659' door LSchreur

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Zonsondergang vanuit.

LSchreur

Blijf even wachten maar dan heb je ook wat: mensen blijven hangen tot kort voor zonsondergang dan wordt het vrij fris, blijf wachten want de zonsondergang is prachtig. Ondanks dat je zon niet kan zien is het lichtspel tussen de wanden van de kloof en over het water een mooie ervaring. Je kan hier heerlijk wandelen en dit is een plek om niet te missen op Mallorca. Ben je met de auto gereden dan is de weg door de bergen en al slingerend naar beneden zeker ook de moeite waard met een aantal punten met een geweldig uitzicht! Prachtig kiezel strandje maar vergis je niet in de zachte ronden steentje, niet bepaald prettig voor je blote voeten ;)

'555478' door LSchreur '555478' door LSchreur

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Mallorca's verborgen.

LSchreur

Ben je toe aan wat rust tussen all toeristen en vooral alle racefietsers in de Serra de Tramuntana (gebergte aan de noordkust van Mallorca)? Deze waterval is best lastig te vinden en staat nergens aangegeven. Ik ben er met de auto heengegaan maar heb ergens langs de weg in de berm geparkeerd. Ongeveer 2 kilometer voordat je bij Orient bent (als je vanaf Bunyola rijdt) is er een pad de vallei in. Heel contra-intuitief want de weg gaat langs een berg helling dus ik dacht dat de waterval wel een stukje omhoog zou liggen. Maar niet dus, ongeveer een half uur lopen over een landweggetje, over een paar hekken omdat je wel door prive terrein gaat, kom je uit aan het einde van de vallei waar deze omlaag gaat in de volgende vallei. Toegang is gratis, in elk geval niemand in de ontmoet Hier wordt je goed beloond door twee prachtige watervallen, beide van zeker 30 meter. Lastig te vinden maar zeker de moeite waard, heerlijk in de schaduw en het water is lekker verkoelend, het mooiste is dat hier bijna niemand komt! Mijn vriendin en ik hadden het rijk alleen! Het water is heel helder en er zijn diverse poelen die heel diep zijn waar je best (ondanks het frisse water) lekker in kan zwemmen! Let wel: in de zomer is er een kans dat de waterval niet stroomt i.v.m. droogte desondanks is dit nog steeds een prachtig stukje natuur!

'554039' door LSchreur '554039' door LSchreur

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

Zonsondergang over he

LSchreur

Wil je genieten van een zonsondergang in Noord Israel, dan is de oost kust van het meer van Galilea de beste plek. Er bevinden hier diverse kibutzen waar je heerlijk kan eten en genieten van de zonsondergang over het meer en met Tiberias aan de overkant is het prachtig om te zien hoe alle verlichting langzaan aan gaat. De kibutzen hier zijn heel makkelijk te bereiken en qua afstand ben je binnen 45 minuten weer in Tiberias. Aanrader is de St. Peter's vis, wel veel bot maar ook veel smaak ;)

'553858' door LSchreur '553858' door LSchreur

IsraëlDode Zee

IsraëlDode Zee

Wadi David - een oase

LSchreur

Geen spectaculaire foto, maar deze waterval is zeker de moeite waard om te bezoeken. Een prachtig contrast tussen de Dode Zee in het oosten en de oase aan het westen, water stroom overal hier. Vanaf de ingang is het een halfuur lopen langs allerlei watervalletjes en dan kom je uit bij de David waterval van zeker 30 meter. Prachtig stukje natuur met berggeiten en allerlei knaagdieren die hier vrij rondlopen en niet schuw zijn en vooral mooi om je dagje Dode Zee mee af te sluiten!

'551689' door LSchreur '551689' door LSchreur

IsraëlDode Zee

IsraëlDode Zee

Masada: Het mooiste..

LSchreur

Als je gaat, ga dan vroeg je bed uit. De klim naar boven is zeker de moeite waard en kies dan vooral de 'Snake Path' naar boven. Je doet er ongeveer een uur over en de wandeling laat zelf wel zien waarom het pad zo heet. De 'Snake Path' is aan de oostelijke kant, dus als je iets te laat bent dan zie je zo-ie-zo de zonsopgang onderweg naar boven nog, dit is niet het geval als je de "Ramp" neemt die aan de westelijke kant van Masada bevindt. De zonsopgang is de moeite waard omdat deze over de bergen van Jordanie naar boven komt, dan Masada en dan rustig de Dode Zee ertussen verlicht, een pracht lichtspel om je dag mee te beginnen! Natuurlijk is er bovenop Masada zat te zien, loop je een rustig rondje dan ben je al gauw anderhalf uur bezig. Zeer boeiend vooral als je het gratis informatieboekje meeneemt bij de ticketoffice. Maak je niet al te druk om heel veel water mee te nemen, bovenop Masada zijn er twee waterpunten waar je gratis je flesje kan bijvullen. De laatste tip: begin je 'sochtens vroeg draag niet al te veel, alleen maar extra gewicht wat je toch snel uitdoet als je aan de wandeling/klim begint en dan moet dragen en eenmaal als de zon op is heb je het zeker niet meer nodig ;)

'551334' door LSchreur '551334' door LSchreur

IsraëlNoord Israel

IsraëlNoord Israel

Meshushim:...Rotsform

LSchreur

Een prachtig meertje, eigenlijk een plas gevormd door het watervalletje, welke omringd is door zeskantige pilaren. De pilaren doen denken aan Giant's Causeway in Ierland. De plek kun je vinden in Yehudiya Natuurpark in het Golan gebergte in Israel, het is een wandelingetje van een half uur vanaf de ingang van het park. Let wel: er zijn twee ingangen, vanaf de andere ingang is het een wandeling van 6 uur en bezoekers worden niet na 10 uur meer binnen gelaten vanaf die ingang. Het water is vrij koud, dus probeer er wel te zijn als de zon nog hoog genoeg staat, na 3 uur is de zon al verdwenen uit de vallei

'549553' door LSchreur '549553' door LSchreur

Cyprus

Cyprus

Chantara watervallen:

LSchreur

Op eerste gezicht lijkt dit maar een miniem watervalletje maar in ieder geval veel meer de moeite waarde dan de veel populairdere Caledonian waterval een kwartiertje verderop. De foto is genomen na een wandeling van 45 minuten omhoog de watervallen. Bij aankomst van de eerste waterval, eigenlijk een watervalletje van ongeveer 3 meter, kan je langs de zijkanten omhoog klimmen en verder lopen. De verder je gaat de avontuurlijker het wordt. Niemand klimt verder dan de eerste waterval, in de 2-3 uur die wij daar hebben doorgebracht hebben wij niemand ontmoet omdat iedereen aan het begin bleef, dit was echt een wandeling buiten de gebaande paden. Een van de hoogtepunt is een vrij pittige klim bij een waterval, ongeveer 10 meter, bijna recht omhoog maar makkelijk gemaakt doordat er een touw hangt, waarschijnlijk aangebracht door eerdere avonturiers. Wat later kom je uit bij de waterval, getoond in de foto, een goeie 15 meter. Dit was het droog seizoen maar in de lente zou dit zeker een mooi gezicht zijn. Zeker de moeite waard als je een rustig maar toch avontuurlijk plekje zoekt in het veelal door toeristen overstroomd Cyprus

'548085' door LSchreur '548085' door LSchreur

CyprusGriekse kust

CyprusGriekse kust

Half gezonken schip..

LSchreur

Mooi plekje om te eten en te genieten van de zonsondergang. Niet al te ver van de kust bij deze mooie baai van helderblauw water lag een half gezonken schip weg te roesten. Beetje lastig te bereiken en wat zoekwerk nadat we het schip van de heuvels hadden zien liggen maar is zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen. Het schip is de Edro III en was vastgelopen op de rosten op 8 september 2011.

'545655' door LSchreur '545655' door LSchreur

Congo KinshasaNyiragongo vulkaan

Congo KinshasaNyiragongo vulkaan

Deze vulkaan moet je.

LSchreur

Dit is toch wel de 'once in a lifetime experience' als je naar het Democratisch Republiek Congo gaat. Qua moeilijkheidsgraad is deze beklimming van de Nyiragongo vulkaan vrij makkelijk. De klim, ongeveer 5-6 uur onder begeleiding van gidsen en parkwachters van het Virunga National Park, begint vrij vlak door wat bossen en eindigt met toch wel een stukje steil en pittig terrein. Het laatste stukje is maar 15 minuten maar je moet toch wel oppassen voor het losse vulkanische steen. Het uitzicht gedurende de klim is prachtig maar valt in het niets zo gauw als je bij de krater rand aankomt! Het lava meer dat continu veranderend en lava omhoog stuwt is iets wat je nooit zal vergeten. Verwacht niet veel te slapen want het uitzicht wordt alleen maar mooier naarmate de nacht vordert en vooral de zonsopgang wil je niet missen met een prachtig uitzicht over de hele regio en natuurlijk de zonsopgang over het lavameer! De vulkaan is alleen te beklimmen onder begeleiding van gidsen van het Virunga National Park. Het huren van porters voor je spullen is niet nodig gezien de makkelijkheidsgraad van de klim (zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt) maar geeft je wel veel 'speelruimte' om de route een beetje van het pad af te ontdekken (maar ga niet uit het oog van de gidsen, dit stellen ze niet op prijs). Kijk anders ook mijn timelapse van het uitzicht vanaf de vulkaan op YouTube (Mt. Nyirangongo volcano timelapse)

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier