JBeenhouwer

'552742' door JBeenhouwer '552742' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Hobbitton, dwalen als

JBeenhouwer

Op het Noordereiland zijn er weinig plekken die zo platgelopen zijn als Hobbiton, de miniatuur film-kosmos van de Hobbits uit onder meer de Lord of the Rings films. Niet echt een Columbus bestemming dus. Gedurende de dag struikel je er over een veelheid aan, maar met name Aziatische, toeristen. De tourgidsen zijn enthousiast over het onderwerp, bijzonder goed geïnformeerd! Zelfs als je de films nooit gezien hebt, is het een leuke excursie. Al is het maar om je te verwonderen over de duizenden schapen die grazen over de omliggende heuvels. Wij gingen, per toeval, met de allerlaatste tour (kwart voor 5) aan het einde van de middag mee, waardoor we in alle rust het heuvelachtige landschap konden bewonderen. Het is natuurlijk super toeristisch, maar toch wel een must-do voor iedereen die de films geheel of gedeeltelijk gezien heeft. Het is werkelijk prachtig gemaakt en bij ieder huisje krijg je het gevoel dat Frodo of Bilbo de deur voor je open kan doen. Na afloop is er gelegenheid om in de Green Dragon uit een pul een verkwikkend drankje (inbegrepen bij de tour) te nuttigen!

'552121' door JBeenhouwer '552121' door JBeenhouwer

SpanjeIbiza

SpanjeIbiza

Faro des Moscarter;..

JBeenhouwer

In het uiterste noorden van Ibiza ligt Portinatx, een badplaats die volledig bestaat uit hotels, appartementencomplexen, restaurants, cafés en souvenirwinkels. Ofwel, super toeristisch en niets voor de echte Columbus reiziger. Echter... wanneer je buiten het seizoen bent en iets verder kijkt dan de schreeuwerige reclame, dan is er vlak buiten de stad een ware parel te vinden; Faro des Moscarter. Een grote zwart witte vuurtoren die de noordelijkste punt van Ibiza bewaakt. De wandeling er heen is mooi, door bossen. Geen gebaand pad, maar kruip en sluip door en hopen dat je niet verdwaald (wat wij wel deden op de terugweg). Steeds weer kan je je oriënteren op de vuurtoren, die altijd wel ergens tussen de bomen door piekt. Eenmaal bij de vuurtoren aangekomen is er pas de echte beloning, een schitterend uitzicht op de grillige noordelijke kustlijn van Ibiza. De kans is erg groot dat je alleen bent, wat het zeker op Ibiza tot een plekje maakt die zeker de moeite waard is! Aanrader!

'552081' door JBeenhouwer '552081' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Kanotocht door Abel..

JBeenhouwer

Het Abel Tasman NP is de parel van het noordelijke deel van het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het is een haast tropische bestemming in het verder grillige landschap. Wij huurden een kajak en peddelden twee dagen van strandje naar eilandje, en van eilandje naar baaitje! Het is een werkelijk schitterende ervaring. Een van de hoogtepunten was toch wel het kajakken met een zeehond die met ons mee wilde spelen. Zorg wel dat je in goede conditie bent als je twee dagen de zee op gaat, het kan namelijk behoorlijk waaien! Het Abel Tasman NP is inmiddels een meer dan bekend nationaal park in Nieuw Zeeland. Eenmaal met de kajak op pad merk je niks van de drukte en heb je standjes voor jezelf, geniet je van de stilte, de rust en het uitzicht!

'551325' door JBeenhouwer '551325' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Jan van Genten bij...

JBeenhouwer

Muriwai Beach, op ongeveer een uurtje rijden van Auckland is een fantastische plek om de grote Jan van Genten kolonie te spotten. Op de ruige kust beuken de golven tegen de hoge rotskusten. De Jan van Genten zweven als wit-gele vliegers in alle rust op de wind. In december hebben de Jan van Genten jongen en zitten zij met velen op hun nesten. Het is een rustige plek en je moet even goed zoeken om de juiste afslag te vinden. De moeite waard is het sowieso! Een aanrader als je vanaf het vliegveld van Auckland het noordelijke deel van het Noordereiland gaat bezoeken en op korte afstand een leuke stop wilt hebben.

'551153' door JBeenhouwer '551153' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

The Milford Road;...w

JBeenhouwer

Wauw(!!), wat is het hier schitterend! Dankzij de regen van vanmorgen stroomden er tientallen watervallen van de bergen rondom ons. Het was een spectaculair gezicht! De combinatie van de hoge bergen, de sneeuw op de toppen, het niet-tropisch regenwoud en al die watervallen is uniek. Wanneer je in de gelegenheid bent, rij de weg dan in de middag. De hordes toeristen die 'een dagje Milford' doen zijn dan (op de terug)weg, waardoor je vrijwel alle mooie plekken voor jezelf hebt. Neem er uitgebreid de tijd voor en eindig in Milford Sound zelf. Bij het vallen van de schemer verstomt al het geluid en is het een haast mystieke ervaring.

'551099' door JBeenhouwer '551099' door JBeenhouwer

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Zagoria gebergte,...o

JBeenhouwer

Epiros is een oud Byzantijns woord, dat land waarvan de grenzen niet te zien zijn betekent. Midden in dit noordwestelijke deel van Griekenland ligt het Zagoria gebergte. Een bijzonder gebied met de diepste kloven van Europa, verstilde dorpjes en prachtige, on-Griekse natuur. Toeristen kom je hier amper tegen, de stilte valt over je heen. Op de foto de drie bogen brug nabij Kipi. Een idyllisch dorpje, omsloten door bergen en met een heerlijke taverne aan de rand van het dorp. Zet je auto neer, trek goed bergschoenen aan, en begin te wandelen. Waar nodig, vraag met handen en voeten de weg aan een Griek die je verbaasd voorbij ziet sjokken, welke kant je op moet en stappen maar! Zorg dat je de terugweg kent, dit is wellicht een van de meest bijzondere en ongerepte stukken van Griekenland!

'550444' door JBeenhouwer '550444' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandKaikoura

Nieuw-ZeelandKaikoura

Kaikoura, meer dan...

JBeenhouwer

Kaikoura, befaamd om zijn walvis-spot-tochten. Een gezellig dorpje met volop leven en overstelpt door toeristen. Een prachtige plek om aan deze drukte te ontspannen is de Kaikoura Peninsula Walkway. Boven de kliffen wandel je over een golvend landschap met velden voor wildbloeiende bloemen, grassen en planten. Even over de rand hoor, zie en ruik je de vele zeehonden die onder aan de kliffen hun plekje hebben. Het is werkelijk waar genieten, het enige wat je hoort is het gekraai van de meeuwen, gebrul van de zeehonden en het ruizen van de zee!

'547871' door JBeenhouwer '547871' door JBeenhouwer

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Kleurenspel by night.

JBeenhouwer

Een onwaarschijnlijk spektakel van geuren, geluiden en kleuren, dat is de eerste indruk die je hebt in Hong Kong. Als dan de nacht valt, dan wordt aller nog intenser! Wauw, de lichtshow gezien vanaf Kowloon is een spektakel. O zo, toeristisch, maar geweldig. Overigens is misschien nog wel leuker dan de lichtshow op zich het publiek uit alle continenten. Neem daarom afstand, ga achter het publiek staan en wandel over de boulevard. Heb je tijd over, maak dan zeker 's avonds de overtocht per ferry.

'547675' door JBeenhouwer '547675' door JBeenhouwer

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

Nieuw-ZeelandNorthland, Bay of Islands

Kauri wouden op het..

JBeenhouwer

Kauri-bomen behoren tot de grootste bomen ter wereld, zowel qua hoogte als omvang. Het relatief warme klimaat van het noordelijke deel van het Noordereiland zorgt ervoor dat deze bomen hier prima kunnen groeien. In het Waipoua Kauri Forest zijn de mooiste, en dat wil zeggen grootste, exemplaren ter wereld te vinden. Ooit was heel Nieuw Zeeland begroeit met deze reuzen van het woud, de Europese kolonisten hebben helaas in razend tempo de kauri's gekapt. Inmiddels zet met veel in op het behouden en beschermen van de nog resterende bomen. De weg door het Waipoua Forest is fantastisch. Diep groen, grote varens en de unieke Kauri's. Er zijn diverse mooie wandelingen in het woud. Goed om te weten dat het in dit deel van Nieuw Zeeland relatief rustig is, omdat de meeste toeristen niet de moeite nemen om 'helemaal' naar het noorden te reizen. Kortom, een aanrader voor degene die van een uniek woud houdt en openstaat voor de bijzondere Maori-verhalen.

'547206' door JBeenhouwer '547206' door JBeenhouwer

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Antelope Canyon,...oo

JBeenhouwer

Een natuurverschijnsel wat ik nooit eerder had gezien en slechts durfde te dromen dat ik het ooit zou zien. Bij toeval bezochten we de canyon, het werd een van de hoogtepunten van onze rondreis! Onze Navajo-gids Dig gaf ons een adembenemende rondgang door de canyon. Het licht, het zachte steen, de golvende wanden en de veelheid aan rood-oranje tinten. We waanden ons in een sprookje!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier