Anouk van Schip

profiel Anouk van Schip

Naam

Anouk van Schip

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

13 December 2023

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Noorwegen

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Ik ben Anouk en ik ben 21 jaar oud. Wat ik het liefste doe? Dat is waarschijnlijk net als jou: reizen. Bijzondere plekken ontdekken en nieuwe culturen leren kennen. Het reizen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Samen met met familie heb ik veel mooie plekken mogen zien en bijzondere mensen ontmoet. Inmiddels heb ik al meer dan 20 verschillende landen bezocht, waaronder Finland, Italië, Tanzania, Costa Rica, Noorwegen, Indonesië en Canada.

Gewapend met camera, pen en papier ga ik op pad. Op zoek naar avontuur, natuur en bijzondere culturen. Het liefste ga ik elke keer weer naar andere plekken, maar soms zijn plekken zo mooi en dierbaar dat ik er weer naar terugkeer.

​​Veel reis en lees plezier!​

Mijn Motto

'Say yes to new adventures'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Canon EOS 1300D

Overige

GoPro hero 10, Telesin onderwater dome

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1144855' door Anouk van Schip '1144855' door Anouk van Schip

Costa RicaNP Corcovado

Costa RicaNP Corcovado

Tropisch overnachten.

Anouk van Schip

Een waar paradijs! Om bij Drake Bay te komen moet je wederom de boot nemen (deze vertrekt vanaf de plaats Sierpe), maar dit zorgt wel voor een prachtige aankomst in de baai. De baai heeft helderblauw water en is omringd door alle tinten groen die je maar kunt bedenken. Het plaatsje van Drake Bay is erg gezellig en leent zich perfect voor een diner met lokale gerechten. Vanuit Drake Bay zijn er twee tripjes die je zeker gedaan moet hebben. Allereerst kun je een tocht naar het Corcovado National Park niet overslaan. Met de boot vaar je richting het national park waarna je hier met een gids een prachtige wandeltocht maakt. Onderweg krijg je veel informatie over het park en alle flora en fauna in het park. De tocht is vaak inclusief een lunch bij het ranger station in het park. Daarnaast kun je Drake Bay niet verlaten zonder een tripje naar Caño Island. Hier kun je prachtig snorkelen en wellicht zelfs haaien en zeeschildpadden spotten! Wanneer je in het juiste seizoen bent kun je onderweg naar het eiland walvissen spotten, echt een ervaring om nooit te vergeten! Verblijftip: Wij verbleven in de Las Contigas Lodge, wat gelegen is vlakbij het strand en waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de het helderblauwe water van Drake Bay! https://www.globaladventures.nl/travel/midden-amerika/763117_rondreis-costa-rica-3-5-week-route

'1144928' door Anouk van Schip '1144928' door Anouk van Schip

NederlandHaarlem

NederlandHaarlem

Hertjes kijken in je.

Anouk van Schip

Gelegen vlak onder Zandvoort vind je het natuurgebied van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een prachtig natuurgebied wat bestaat uit diverse soorten landschappen, van dichtbegroeide bossen, tot zandduinen en uitgestrekte grasvlaktes. In het natuurgebied kun je diverse wandelroutes belopen. Voor iedereen en ieder niveau is er wat wils. Zo kun je om het hele gebied lopen, waardoor je een afstand van maar liefst 30km aflegt. Daarnaast zijn er wandelroutes van onder andere 5km, 7km en 10km te wandelen. Ook voor mindervalide beschikt het natuurgebied over een route die rolstoeltoegankelijk is. Afhankelijk van welke parkeerplaats u gebruikt kunt u diverse routes belopen. Zelf begon ik bij de ingang Oase en heb ik de route ‘Het tientje van waternet’ gelopen, wat zeker een aanrader is! In het natuurgebied leeft veel wild en je hebt dan ook grote kans om deze te spotten. Herten en vossen zijn dan ook de dieren die hier door veel natuur- en fotografieliefhebbers op de foto gezet worden. Vooral in de bronstijd tussen half oktober en half november laten de herten zich graag zien.

'1144833' door Anouk van Schip '1144833' door Anouk van Schip

Italië

Italië

Idyllische baaitjes..

Anouk van Schip

Het prachtige uitzichtpunt vanaf een van de hoger gelegen straatjes op Monte Isola Midden op het Iseomeer vind je het kleine eiland Monte Isola. Om het eiland te bereiken kun je het beste de veerboot vanaf het plaatsje Sulzano nemen. Hier gaat de boot ieder kwartier en kun je voor een paar euro een kaartje kopen bij de haven. Op Monte Isola vindt je geen auto’s, maar wel veel scooters en kleine busjes dus let wel op waar je loopt. Op het eiland kun je verschillende routes lopen. Zo kun je helemaal naar de top van het eiland, waar je een fort vindt. Daarnaast kun je langs het water lopen, waar je in de plaatsjes Sensole en Peschiera leuke terrasjes vindt.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier