Papoea Nieuw Guinea image

Papoea Nieuw Guinea


Reisgids

Papoea Nieuw Guinea
Oceanië
Cvanvenetien

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Een reis naar Papoea Nieuw Guinea is een reis naar een hele andere wereld en is voor veel toeristen nog een onontdekte bestemming. Het land ligt in Oceanië en beslaat het oostelijk deel van het eiland Nieuw Guinea. Er wonen 5,3 miljoen mensen waarvan een groot deel in de hooglanden leeft. Van de bijna zevenduizend talen ter wereld, worden er 823 in Papoea gesproken. Er bestaat dan ook niet één soort Papoea: geschat wordt dat er meer dan duizend verschillende etnische groepen zijn, ieder met zijn eigen gewoontes en klederdracht. Ga naar Tari om de Huli-bevolking te bewonderen of ga naar Goroka om verschillende stammen te zien zingen en dansen. Hier in de buurt bevindt zich ook Asaro, waar mannen zich met modder insmeren en bijzondere maskers dragen tijdens hun rituelen.

Niet alleen de rijke cultuur is uniek op Papoea Nieuw Guinea, maar ook de natuur heeft veel te bieden. Wat flora en fauna betreft is het eigenlijk een soort Australië in het klein, alleen is Papoea Nieuw Guinea een stuk minder droog en vlak. Het binnenland bestaat namelijk uit bergachtig gebied en een groot deel van het land is bedekt met bos, waaronder ook tropisch regenwoud. Ook zijn er uitgestrekte mangroven te vinden. Het land ligt langs een tektonische breuklijn en aardbevingen en tsunami’s komen veel voor. Papua Nieuw Guinea is een van de weinige landen met een tropisch klimaat waar toch sneeuw valt op de bergtoppen. Er leven ongeveer 250 verschillende zoogdieren, waarvan er veel kleine beestjes zijn zoals vleermuizen of ratten. Er zijn wel hele bijzondere soorten vogels te spotten, zoals de prachtige raggi’s paradijsvogel. Daarnaast komen er nog 12000 verschillende plantensoorten, en 6000 verschillende soorten vlinders voor.

Actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Of je nu klimmer bent, watersporter, wandelaar of alle drie, Papoea Nieuw Guinea biedt je de gelegenheid om lekker actief te zijn. Zo kan je aan de kust allerlei watersporten beoefenen bij de waanzinnige witte bountystranden van het land. Duiken naar de koraalriffen en scheepswrakken, windsurfen, zeilen, vissen of waterskiën, het kan allemaal. In de hoofdstad Port Moresby zijn er veel sportfaciliteiten waar je gebruik van kan maken. Veel reizigers komen aan in deze stad maar de stad zelf is niet heel bijzonder. Alotau is een van de leukste en veiligste steden in het land. Kavien, Tufi, Alatau, Kimbe baai en Rabaul zijn allemaal mooie kustplaatsjes.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival
Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival
Highlands
Ameerakker
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Highlands
Ameerakker
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Highlands
Ameerakker

Praktisch

 • Het wordt afgeraden om naar centraal Bougainville te reizen en ook het zuiden van Bougainville is gevaarlijk. Er is veel criminaliteit aanwezig, en in het hele land in het oppassen geblazen.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Papoea-Nieuw-Guinea kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: kina (PGK). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 23 juli - Herdenkingsdag

  16 september – Onafhankelijkheidsdag
  In 1973 kreeg Papoea Nieuw Guinea een zelfbestuur waarna de staat op 16 september 1975 volledig onafhankelijk werd.

  25-26 december – Kerstmis

  Koninginnedag en vele andere festivals vallen ieder jaar op een andere datum.

 • Papoea Nieuw Guinea – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Papoea Nieuw Guinea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Papoea Nieuw Guinea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 9 uur later
  De hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea is Port Moresby.
  Het oppervlak van Papoea Nieuw Guinea is 70% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels, Hiri Motu, Tok Pisin.