Papoea Nieuw Guinea image

Papoea Nieuw Guinea


Populaire bestemmingen

Papoea Nieuw Guinea
Oceanië
Cvanvenetien

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Papoea Nieuw Guinea naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Papoea Nieuw Guinea. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival
Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival
Highlands
Ameerakker
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Highlands
Ameerakker
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Papua Nieuw Guinea Engafestival
Highlands
Ameerakker

Praktisch

 • Het wordt afgeraden om naar centraal Bougainville te reizen en ook het zuiden van Bougainville is gevaarlijk. Er is veel criminaliteit aanwezig, en in het hele land in het oppassen geblazen.

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Papoea-Nieuw-Guinea:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Papoea-Nieuw-Guinea kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: kina (PGK). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 23 juli - Herdenkingsdag

  16 september – Onafhankelijkheidsdag
  In 1973 kreeg Papoea Nieuw Guinea een zelfbestuur waarna de staat op 16 september 1975 volledig onafhankelijk werd.

  25-26 december – Kerstmis

  Koninginnedag en vele andere festivals vallen ieder jaar op een andere datum.

 • Papoea Nieuw Guinea – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Papoea Nieuw Guinea, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Papoea Nieuw Guinea gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type I
 • Tijdsverschil: 9 uur later
  De hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea is Port Moresby.
  Het oppervlak van Papoea Nieuw Guinea is 70% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels, Hiri Motu, Tok Pisin.