Zuid West Nieuw-Zeeland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karamea, noordelijke westkust, geweldige dagtour met gids

Zuid West Nieuw-Zeeland,
Nieuw-Zeeland


Bijna iedereen gaat bij Westport naar het zuiden of terug het binnenland in maar het is zeer de moeite waard om de weg naar het noorden te nemen. De 98 km lange route naar Karamea is op zich al prachtig. Er gaan zo weinig mensen naar toe dat er vanuit bijna iedere auto die je tegenkomt wordt gezwaaid.
Wij hebben vanaf de camping een tour voor Kahurangi National Park met gids geboekt bij Karamea Information and Resource Centre. Er zijn tours vanaf 2 uur tot een hele dag. Wil je de Honeycomb Hill Cave zien dan is een gids verplicht.
Er zijn interessante kalksteengrotten en rotsbogen te zien. De grootste natuurlijke landbrug van Australasian, de Oparara brug, 43 m boven de Oparara rivier. In de Honeycomb Hill Cave zijn o.a. enorme hoeveelheden Moa botten gevonden en nog steeds te bewonderen. Moria Gate Arch is kleiner dan de Oparara maar zeker net zo mooi. Het regenwoud is op veel plaatsen sprookjesachtig. De gids was het geld dubbel en dwars waard, wij hebben die dag heel veel gezien en genoten, maar wij hebben er ook ontzettend veel geleerd over de flora en fauna van Nieuw Zeeland en daar hebben we de rest van de reis heel veel aan gehad.