Bay Of Plenty

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pacific Coast Macadamias

Bay Of Plenty,
Nieuw-Zeeland


Hij wordt door veel bezoekers van het land overgeslagen: de East Cape van het Noordereiland. En eigenlijk geheel ten onrechte, als je het mij vraagt. Want ik ben fan van dit stukje Nieuw Zeeland. Groot fan! En wel hierom:

Op weg naar de East Cape, het meest oostelijke puntje NZ en dus de plek waar als eerste de zon opkomt, kom je als je via het noorden rijdt als eerste langs de oogverblindend mooie kustlijn van de Bay of Plenty. De ene baai na de andere en de een nog mooier dan de andere. Maar de allermooiste hebben ze in Whanarua Bay. Een piepkleine kustplaatje, zo'n 85 km ten oosten van Opotiki, met een macadamia plantage. Je kunt er heerlijk door de boomgaard wandelen en goed de verschillende groeistadia van deze, vaak veel te dure, maar overheerlijke nootjes bekijken. Er is ook een klein café waar je een lekker bakkie met een taartje kunt halen of een bakje vers geroosterde macadamias kunt scoren. Maar het allermooiste van dit plekje is dit geweldige uitzicht! Nu stonden hier de pohutukawa's (de 'New Zealand christmas trees') nog net niet in bloei, je ziet hier en daar al wel een rode gloed ontstaan, maar moet je nagaan hoe fantastisch dit uitzicht dan is. Ik smelt.

En als je nou niet genoeg kan krijgen van dit stukje Nieuw Zeeland, dan kun je in de directe omgeving een nachtje (of twee, of drie) blijven slapen. Al dan niet met uitzicht op deze prachtige baai. Daar wil je toch nooit meer weg?