Queensland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanoen in Lawn Hill national park

Queensland,
Australië


Lawn Hill bestaat uit een schitterende gorge met spectaculaire hoge rode rotsen, emerald groen water, unieke planten en dieren. Het allermooiste van deze gorge is dat je er kano’s kunt huren. Je kunt tot aan de watervallen peddelen, dan moet je een heel klein stukje lopen met je kano en kun je verder het hart van de gorge invaren (6km retour). Je vaart tussen spectaculaire hoge en knalrode rotsen, het water is prachtig groen en aan de zijkant staan schitterende palmbomen en anderen planten. Af en toe staat er riet waar tussen je door kan varen en zie je her en der zoetwaterkrokodillen in het water of zonnebaden op een boomstam. Je kunt er toch rustig gaan zwemmen en onder de waterval een heerlijke douche nemen zolang je ze maar met rust laat.

De kano’s kun je op de camping huren, je huurt ze per uur en de beste tijd om te gaan is in de morgen wanneer het nog koel is. Twee of drie uur is voldoende maar je kunt er makkelijk veel meer tijd besteden.

Vanaf de camping kun je meerdere wandelroutes lopen waaronder 6 lange en korte wandelingen. Je loopt dan over de spectaculaire rotsen en hebt zicht op de groene rivier en de waterval.

Er zijn vele dieren te spotten zoals kangoeroes, wallabies, echidnas, hagedissen, rode papegaaien en purple-crowned fairy-wrens. Ook heb je kans dat je watervogels, spugende archer visjes, schildpadjes en zoetwaterkrokodillen kunt tegenkomen.

De camping Adel’s Grove is aan de gorge gelegen, je moet je koelkast vol stoppen want Lawn Hill is ver van de bewoonde wereld. Er zijn toiletten en douches. Je hebt je eigen kampeerplekje + een kampvuurplek en ’s avonds kun je onder het genot van een kampvuur de schitterende Melkweg bewonderen.

Het park ligt 340 km noordwest van Mount Isa. De weg naar Lawn Hill is gravel maar goed te berijden (4 tot 5 uur vanaf Mount Isa). In het droge seizoen (maart t/m okt) is het wijs om vooraf te boeken want het is zeer in trek bij de Australiërs.

Bekijk de link voor recente informatie: http://www.adelsgrove.com.au