Grand Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roadtripervaring: vliegen door de Grand Canyon

Grand Canyon,
Verenigde StatenDe Grand Canyon, Arizona, USA is een gebied met diepe en brede ravijnen met mooie kleuren.

Vanaf de rand is de Grand Canyon immens en moeilijk qua grootte te bevatten. Enkele cijfertjes: breedte tussen de 15 en 30 kilometer, lengte van ca. 430 kilometer en een diepte van 1600 meter.

Nog spannender en adembenemender is met een helikopter door de canyon vliegen. Onze 1 uur durende vlucht was om nooit te vergeten. Het begon met een instructiefilm waarbij je instructies krijgt over wat je moet doen in een noodsituatie.
Tja,...hoe vertaal je dat naar kinderen die nog geen Engels kunnen: " If we go down,then...". Ach ja, ze begrepen het.

Natuurlijk is het een toeristische attractie, een foto maken staande voor de helikopter ontbreekt natuurlijk niet. Je kunt deze achteraf kopen.

Eenmaal ingestapt kregen we headsets op. Gelukkig maar, want het geluid van de draaiende rotorbladen is oorverdovend. We konden met z'n vieren gewoon praten door de headsets...de piloot verstond toch geen Nederlands.

Vanaf de luchthaven van Grand Canyon Village was het zo'n 5 minuten vliegen naar de rand. Gedurende die 5 minuten hadden we zich over de wijde omtrek van de Grand Canyon en bossen en open vlaktes aan de rand. Bosbranden zijn daar in de zomertijd aan de orde van de dag. In de meeste gevallen veroorzaakt door toeristen die nietsvermoeden een kampvuurtje maken. NOOIT doen dus.

Aangekomen bij de rand duikt de helikopter ineens diep naar beneden. Het gevoel van een achtbaan in je buik...prachtig.
Een werkelijk adembenemend zicht over de slingerende Colorado tussen de enorme weidse Canyon is het resultaat.

Gekleurde steentelagen laten de verschillende lagen in de historie zien. Wind, ijs en de rivier heeft dit natuurwonder in de loop der jaren gevormd zoals we het nu kunnen bewonderen. Wat is de natuur toch mooi.

Voor iedereen die de Grand Canyon gaat bezoeken: boek een helikoptervlucht om deze unieke Canyon te bewonderen op een aparte manier.
Ja, een helikoptervlucht kost iets, maar het is het zeker waard.