Mexico image

Mexico


Populaire bestemmingen

Mexico
Noord en Midden Amerika
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Mexico

Mexico kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Mexico naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Mexico. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(19)
Bekijk reviews >

Beste reistijd

Voor Mexico is de beste reistijd december t/m maart. Met lange uitgestrekte kusten, (platte) vlaktes in het binnenland en hoge bergketens garandeert Mexico niet alleen een gevarieerd landschap, maar ook een gevarieerd klimaat. Over het algemeen geldt dat het tussen mei en september stoomtijd is aan de stranden. De kleffe hitte wordt tussen oktober en mei gevolgd door koelere dagen waarin je ook, in de meeste regio’s, de zwaarste regenbuien ontloopt. Uitzondering hierop is de zuidelijke provincie Yucatan waar ook in voor- en najaar veel regen valt. Hier is de beste reistijd december t/m maart. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.

Reisinspiratie

Van onze community

Analoog in Mexico
Analoog in Mexico
Merida
Remon
Waar is dat feestje?
Waar is dat feestje?
San Miguel de Allende
MarcoPhotoWorld
Mariachi op straat
Mariachi op straat
San Miguel de Allende
MarcoPhotoWorld

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Mexico van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Mexico dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Mexico:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Mexico kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: mexicaanse peso (MXN). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  5 februari – Dag van de Grondwet
  De dag waarop de Mexicaanse grondwet werd uitgeroepen.

  21 maart – Dag van Benito Juárez
  Viering van de geboortedag van de Mexicaanse politicus Benito Juárez in 1806.  

  April – Semana Santa
  Voor Pasen voor de heilige week gevierd.

  April – Pasen

  5 mei – Slag bij Puebla
  Viering van de dag dat Mexico in de Slag bij Puebla een Frans leger heeft verslagen. 

  16 september –  Onafhankelijkheidsdag
  Viering van de onafhankelijkheid van Mexico. De instemming van Spanje liet wel op zich wachten tot 1821.

  12 oktober – Dag van het Ras
  Tegenwoordig wordt gevierd dat uit de Europeanen en Indianen een nieuw ras is ontstaan.

  2 november – Allerheiligen
  Herdenking van de overledenen. In Mexico vieren ze dat de doden terugkomen om de levenden te bezoeken. De doden worden dan beschouwd als de gasten die dag.

  20 november – Dag van de Revolutie
  Herdenking van de revolutie in 1910.  

  12 december – Dag van Guadalupe
  Viering dat de verschijning van maagd van Guadalupe zou zijn aanschouwd in 1531 door de heilige Juan Diego Cuauhtlatoatzin.

 • Mexico – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Mexico, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Mexico gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 7 tot 9 uur vroeger
  De hoofdstad van Mexico is Mexico City.
  Het oppervlak van Mexico is 2,9x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans.