Kanton Bern

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Frisse alpenweiden, besneeuwde toppen, murmeltieren, waan je in het echte pure Zwitserland!

Kanton Bern,
Zwitserland


Kandersteg in Berner Oberland, velen zullen deze plaats kennen van de autotrein die je brengt naar Goppenstein in Wallis. Daarnaast is het ook een bekend startpunt voor vele wandelingen. Deze worden echter vooral 's zomers druk bewandeld door toeristen.

Een echte aanrader voor een wandeling die een stuk rustiger is, is de wandeling naar en in het Uschinental. Vanuit Kandersteg rijdt je zover mogelijk door voorbij de kabelbaan naar de Gemmipas en dan krijg je een splitsing vlak voor de bergwand om naar het GasterntaI(mooi, maar een stuk drukker) of Uschinental te gaan. Het beste kun je je auto parkeren bij de kabelbaan en van daaruit te gaan lopen. Mocht je de klim toch iets te pittig vinden is er de mogelijkheid om voor een paar franken een stuk richting het Uschinental rijden en van daaruit te gaan wandelen.

Eenmaal boven kom je in wat ik noem "Het echte pure Zwitserland"! De uitgestrekte alpenweide wordt omringd door sneeuwtoppen, er grazen natuurlijk "echte" Zwitserse koeien, en met een beetje geluk zie er een paar murmeltieren! Maar het leukste is nog wel dat je niet als veel andere weiden omringd wordt door toeristen die je begroeten in alle talen van de wereld, de enige geluiden die je hoort zijn koeienbellen, zoemende insecten en stromende beekjes!