Kanton Bern

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Prachtige wandeling naar knalblauw bergmeer

Kanton Bern,
Zwitserland


Al van kinds af aan kom ik geregeld in Zwitserland. En meestal in het gebied Berner Oberland, aan de noordkant van de alpen. Veel bergtoppen en alpenweiden heb ik al verkend, maar 1 wandeling springt eruit voor me: van Kandersteg naar de Oeschinensee.
Er is een mogelijkheid om met de gondelbaan te gaan, maar wandelen is mooier en leuker! Een smal steil pad leidt je naar boven, tijdens de tocht kom je langs snelstromende rivieren, naaldbomen, alpenweitjes en je met een beetje geluk kom je een bergmarmmot tegen. Neem vooral ook af en toe pauze en kijk achterom, het uitzicht over het dal is fenomenaal! Je wandelt tussen bergtoppen van meer dan 3000 meter en vaak storten er kleine watervalletjes naar beneden!
Eenmaal boven ligt de Oeschinensee, een knalblauw bergmeer en bovendien staat deze ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Van daaruit kan je nog verder lopen naar achterliggende dalen, bergtoppen, of berghutten. Maar eerst natuurlijk genieten van het uitzicht over het meer. In de zomer kan je er ook een bootje huren. In de winter is het ook een mooi ski-gebied. In de zomer kan het er druk zijn, maar afgelopen voorjaar dat wij er waren, kwamen we maar 2 andere wandelaars tegen.

Om een beeld te geven van dit gebied, zie mijn foto: http://www.columbusmagazine.nl/europa/zwitserland/kanton_bern/reisreporter/fotos/319283.html