Graubünden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Safiental, Graubünden

Graubünden,
Zwitserland


Het Safiental is een langgerekt dal, ca. 25 km lang, niet ver van de prachtige Rheinschlucht gelegen. Het dal is smal met steile wanden en lijkt onherbergzaam. Toch zijn er verschillende dorpjes, gehuchten te vinden.
Voor een wandeling hier moet je puzzelen. Maar wij vonden een leuke tocht. Met onze auto tot Safien Platz op ca. 1.300 m hoogte. Vanaf daar pakten we de bus naar Thalkirch op 1.686 m hoogte. Daar begint een prachtig, afwisselend wandelpad. Door bloeiende weilanden, op en af door het bos, dan weer tussen de koeien door, die onze hond héél leuk vonden (was niet wederzijds)
Vervolgens kwamen we bij een gehucht waar ook weer een zelfbedienings winkeltje was. Opschrijven wat je pakt, geld in het kistje en even lekker uitrusten. We hadden prachtig zicht op de steile helling aan de overkant. Er lag een rode gloed over het grasland: bloeiende alpenroosjes.
Om weer bij de auto te komen moesten we zo'n 450 meter afdalen en dat was even pittig, want steil! Maar je moet er iets voor over hebben om dit moois te kunnen zien! Het Safiendal is zeer de moeite waard om te verkennen!