Graubünden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zomerkleed

Graubünden,
Zwitserland


Graubünden, kanton in Zwitserland, is ook in de zomer schitterend! Ga je vroeg zomer, bijv. eind juni, dan staan de alpenweiden in volle bloei. Bij een warm voorjaar kun je pech hebben en is veel al gemaaid, maar ga je hoger de bergen in, dan is er altijd bloemenpracht. De wandelingen zijn goed aangegeven. Je kunt redelijk hoog komen met de auto en parkeren. Het autobahnvignet kost even wat, maar verder zijn er weinig tolwegen, in tegenstelling tot Oostenrijk, waar kleine bergweggetjes vaak ook tolwegen zijn.
Zwitserland is nog altijd een duur land, maar in de supermarkt is het vooral vlees wat duur is. En uit eten gaan we eigenlijk niet, dat is echt prijzig.
Wij werden de laatste jaren (2018, 2019) blij verrast met gratis gastenkaart, waarmee diverse liften, trein en bustrajecten in de buurt van ons verblijf gratis waren. We hebben hier flink gebruik van gemaakt. Rondom de liften is het dan even wat drukker, maar als je eenmaal aan de wandel bent is het best rustig en kun je genieten van de uitzichten en de prachtige bloemen langs je pad.
Op de foto doet een groot geaderd witje zich tegoed aan de nectar van een distelsoort.