Bern

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker lopen in de stad.

Bern,
Zwitserland


Bern ligt in het noordwesten van Zwitserland. De stad ligt in een dal van het Schweizer Mittelland, een plateaugebergte. Het historische gedeelte ligt aan een bocht in de rivier de Aare zoals je op de foto ziet.

De stad heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken en je kunt er gerust een paar dagen verblijven. Eén van de uitzonderlijke is de berenkuil midden in de stad, hier heb ik eerder een foto van geplaatst. Andere mooie bezienswaardigheden zijn bv de gotische Münster kathedraal, de Klokkentoren (Zytglogge) de eerste stadsport van Bern, tal van musea én Bern heeft een van de langste overdekte winkelpromenades van Europa.
Op pleinen en zijstraten zijn tientallen restaurants en cafés waar je kunt uitrusten van een stadswandeling. De stad heeft nl veel hoogte verschillen. De prijzen vond ik wel wat aan de hoge kant.
Aangezien ik een hardloper ben heb ik hier meegelopen met de 10 mile (16km) van de Grand Prix von Bern , dit is één van de grootste loopevenementen in Zwitserland. Een leuke ervaring.