Aragon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen in de Pyreneeën.

Aragon,
Spanje


In de uitlopers van de Pyreneeën vindt men nog een nationaal park dat het meest bekend is vanwege zijn spectaculaire canyons. De bergketen ligt in het centrum van de provincie Huesca en loopt van oost naar west tussen de rivieren Guatizalema en Alcanadre. Het hoogste punt is Pico de Guara (2077 meter) en het park heeft een oppervlakte van 81.350 ha.

Het park ligt erg strategisch, tussen de rivier de Ebro en de Pyreneeën, op de scheiding tussen het middellandse zeeklimaat en dat van de Atlantische oceaan.
Wat de Sierra de Guara kenmerkt is het karst reliëf welke ontstaan is door chemische verwering van het aan de oppervlakte gelegen kalksteen door de zure eigenschappen van regenwater. Hierdoor zijn spelonken, ravijnen, rotsen en bruisende rivieren gevormd en is er een grote biologische verscheidenheid te vinden. In de lagere gedeelten liggen de mediterrane bossen en hoger in de bergen, op de weidegronden, vindt men bossen die onder invloed van het Atlantische klimaat zijn ontstaan. Info van de site de Spaanse Pyreneeën.