Grossglockner Hochalpenstrasse

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bergmeer in de Hohe Tauern

Grossglockner Hochalpenstrasse,
Oostenrijk


Een meer dan schitterend en bijzonder landschap. De weg er naar toe is spectaculair. Er is veel te doen en veel te zien. Ik ben hier heel hoog bij de Grossglockner en ging er met de auto naar boven, stalde de auto en ging vervolgens wandelen langs een niet al te breed pad maar ook een niet al te smal pad. Maar er viel ook te kiezen! Soms koos ik wel voor het heel smalle pad. Dat maakte het extra spannend en leuk. De Grossglockner is met 3798 m. de hoogste berg van Oostenrijk De eerste keer dat de berg beklommen werd was in 1800. De berg ligt in het berggebied "de Hohe Tauern". Vanaf de diverse uitkijkpunten kun je meerdere bergtoppen zien, zoals de Grossvenediger, de Zugspitze en de Matternhorn. Er zijn nogal wat bijzondere aktiviteiten te doen in dit prachtige gebied. Ik noem de tip toptien maar er zijn waarschijnlijk nog veel tips die bij deze toptien genoemd zouden kunnen worden..!
1. Autotocht naar boven met geweldige uitzichten en heel verrassend als je boven bent. 2. Een wandeling langs en over de gletsjer. 3. Bij een bergmeer je licht opsteken. ( zie foto)
4.Op zoek gaan naar de bergmarmotten. 5. Zoek een Edelweiss ( maar pluk hem NIET!)
6. Ga op de fiets, de mountainbike of op de motor (je bent zeker niet de enige). 7.Begroet de steenbokken in het gebied. Zij kijken niet op of om maar jij wel ! 8. Misschien kun je een forel vangen in een van de riviertjes in het gebied. 9. Fotografeer een roofvogel ! 10.Doe een klimcursus om nog meer ijs, sneeuw en frisse lucht te zien en te ervaren.
en nog een laatste tip: Ga als je boven bent en niet meer weet wat hier te doen is naar het bezoekerscentrum en vraag naar de excursiemogelijkheden. Er gaat graag iemand met je mee om je nog veel meer te laten zien en er gaat een wereld voor je open!
( foto gemaakt in 1996 en daarna nog diverse keren geweest)