Thailand image

Thailand


Populaire bestemmingen

Thailand
Azië
Getty Images

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Thailand

Thailand kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Thailand naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Thailand. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(32)
Bekijk reviews >
Zuidoost-Azië

15 reizen weg van de massa

Zuidoost-Azië

van € 18,95

voor € 10.00

Schitterende tempels weg van de massa, onontdekte plekjes en droomstranden helemaal voor mezelf.

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Thailand Ko Chang Green Banana
Thailand Ko Chang Green Banana
Andaman kust
Ameerakker
tempel in Ayutthaya
tempel in Ayutthaya
Ayutthaya
Antwan
De witte reiger van Lumphini Park, Bangkok.
De witte reiger van Lumphini Park, Bangkok.
Bangkok
Karsten Russ

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Thailand van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Thailand dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Thailand:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Thailand kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: baht (THB). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  2e zaterdag van januari - Kinderdag
  Dit feest wordt door heel Thailand gevierd. Kinderen onder de veertien kunnen deelnemen aan de feestelijkheden. Er zijn dan allerlei dingen open waar kinderen voor niets of voor de halve prijs naar binnen mogen.

  4 maart – Makha Bucha Dag
  Tijdens deze dag wordt ook gevierd dat Boeddha zijn laatste leringen gaf en bereikte het laatste ‘Nirvana’ of ‘Parinibbhana’, waar zijn geest werd gescheiden van het fysieke lichaam.

  6 april – Chakri-dag
  Op 6 april 1782 kwam de huidige dynastie (de Chakri-dynastie) in Thailand aan de macht. Op deze dag wordt wordt er officiëel gevlagd en vinden er traditionele ceremonies plaats, zoals het leggen van bloemen en kransen bij de vele standbeelden van de koningen in het Huis van Chakri. Het is ook een vrije dag.

  13 t/m dinsdag 15 april – Songkran (Thais Nieuwjaar)
  Songkran is het traditionele Thaise Nieuwjaar. In de grote steden duurt het vaak drie dagen tot een week. Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Veel mensen vooral uit Bangkok gaan terug naar hun dorp om daar samen met familie Songkran te vieren.

  15 t/m 17 april – Boeddhistisch Nieuwjaar
  Drie daagse viering van het boeddhistishe nieuwjaar beginnend op de laatste dag (de volle maan) van de hindoe-maand Chaitra.

  1 mei – Dag van de Arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  5 mei  - Herdenkingsdag
  Op 5 mei 1950 wordt Rama IX tot koning van Thailand gekroond. Hij is momenteel de langst zittende monarch ter wereld.

  1 juni – Visakha Bucha Dag
  Herdenking van drie belangrijke gebeurtenissen: de geboorte, verlichting en overlijden van Boeddha

  11 juli – Asalha Puja
  Asalha Puja herdenkt de eerste preek van Gautama Boeddha, de Dhammacakkapavattanasutta, die hij gaf aan de (eerste) groep van (vijf) discipelen in Sarnath, India.

  30 juli  – Asanha Bucha Dag
  De dag dat Boeddha zijn eerste preek aan zijn vijf volgelingen gaf. Op deze dag start ook de vastentijd in het  Boeddhisme.

  12 augustus 2014 – Verjaardag van Koningin Sirikit
  Koningin Sirikit’s verjaardag is net als in Nederland (bij de koning) een nationale feestdag. Op die dag wordt dan niet alleen haar verjaardag gevierd maar dat wordt gecombineerd en met dat feest wordt dan ook nog eens Moederdag gevierd. Haar verjaardag op 12 augustus is dus een bijzondere dag waarop alle overheidsdiensten en banken gesloten zijn.

  8 oktober – Pavarana
  (Kathina-dag) Pavarana is een belangrijke feestdag in het boeddhisme, en markeert het einde van de vassa, de traditionele observatie van het regenseizoen door boeddhistische monniken. Het valt gewoonlijk op de volle maan van oktober.

  23 oktober – Chulalongkorn Dag
  Op deze nationale feestdag wordt het overlijden van Koning Chulalongkorn (Rama V) herdacht. Koning Chulalongkorn wordt beschouwd als een van de grootste koningen van Thailand. Zijn regeerperiode van 1868 tot 1910 werd gekenmerkt door uitgebreide sociale en economische ontwikkeling, waaronder de afschaffing van de slavernij.

  5 december – Verjaardag Koning Bhumibol Adulyadej
  De verjaardag van Bhumibol is tegelijkertijd ook vaderdag in Thailand. De dag waarop veel mensen hun vader mee uiteten of naar een film nemen. Ouders staan in Thailand op een voetstuk. Normaal spreekt de langstzittende vorst op zijn verjaardag zijn volk toe.

  10 december Dag van de Grondwet
  In 1974 is Thailand een constitutionele monarchie geworden.

 • Thailand – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Thailand, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Thailand gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type C
 • Tijdsverschil: 6 uur later
  De hoofdstad van Thailand is Bangkok.
  Het oppervlak van Thailand is 80% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Thai.