Singapore

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pinnacle

Singapore,
Singapore


Wonen in Singapore is niet goedkoop! De vraag is groot, het aanbod van betaalbare kwaliteitswoningen relatief klein. Het overgrote deel, zo'n 80 a 90% van het woningbestand in Singapore wordt beheerd door de een Staatsinstituut de HDB, "Housing Development Board"

Op de foto een stuk van de skyline genomen in de buurt van het kabelbaantje naar Sentosa Island.
Het gebouw in het midden van het beeld heet de Pinnacle, het bestaat uit zeven woontorens met elkaar verbonden door luchtbruggen. Het gebouw dat gereed kwam in 2009 heeft vele internationale architectuurprijzen gewonnen

De Pinnacle heeft 50 verdiepingen met een skybridge halverwege en een op de top. Op beide bruggen bevindt zich een 'sky garden' van 500m2 Er is voor de bewoners verder een hardlooptrack van 800 meter aangelegd, Er zijn speeltuintjes voor kinderen en een gym voor de nodige workouts. De bovenste skybridge is een observatiedek en tegen een kleine betaling opengesteld voor publiek. Het complex telt 1848 appartementen met diverse afmetingen en aantal kamers, Prijzen zijn inkomensafhankelijk. Er bestaan ook leaseconstructies waarbij de woning na verloop van tijd voor een vast bedrag weer aan de HDB kan worden terugverkocht.