Singapore image

Singapore


Reisgids

Singapore
Azië
Nanineheshusius

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Singapore is een land, eiland en hoofdstad in één en bestaat uit meer dan 60 eilanden. Deze stadstaat is net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder en is met zijn kleine oppervlakte het kleinste land van Zuidoost-Azië. Een brug, over de Straat van Johore, zorgt voor de verbinding met het schiereiland van Maleisië.

Singapore staat vooral bekend om zijn skyline met vele hoge wolkenkrabbers en grote industrieterreinen. Hoewel het land bekend staat als een ideale locatie om een tussenstop te maken tijdens een vliegreis, biedt het genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf. Naast uitgebreid shoppen in de stad kun je wandelen door bossen, tropische dieren bekijken in natuurparken, koloniale architectuur bewonderen en cultuur snuiven in één de vele musea. Deze cultuur is heel divers door de grote hoeveelheid verschillende religies in Singapore. In het centrale deel van Singapore vind je de meeste bossen.

De oorspronkelijke vegetatie was tropisch regenwoud maar hiervan is door urbanisatie niet veel meer van over. Op het hoofdeiland is het Bukit Timah Nature Reserve nog de enige plek waar regenwoud voorkomt. Aan de kustlijn vind je meerdere brede zandstranden. In Singapore gelden bijzondere lokale omgangsvormen en het letten op de strenge wetgeving is tijdens een reis door Singapore belangrijk. Afval op straat gooien is bijvoorbeeld ten strengste verboden. Dit heeft als voordeel dat je door een schone stad loopt. Ook is dit een van de veiligste landen ter wereld. 

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Verrassende stadstaat
Verrassende stadstaat
Singapore
Yvoto-Travel

Praktisch

 • Er geldt een positief reisadvies voor Singapore

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: singaporese dollar (SGD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  1 mei – Dag van de Arbeid

  9 augustus – Nationale dag
  Op deze nationale feestdag wordt de onafhankelijkheid van Singapore herdacht.

  25-26 december - Kerstmis

  Chinees nieuwjaar, Goede vrijdag en Pasen vallen ieder jaar op een andere dag. Vesak Day valt meestal in de maand mei en herdenkt de geboorte en verlichting van Boeddha. 

 • Singapore – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Singapore, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Singapore gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • Tijdsverschil: 7 uur later
  De hoofdstad van Singapore is Singapore.
  Het oppervlak van Singapore is 1,2x Texel.
  De gesproken taal/talen: Chinees, Maleisisch, Tamil en Engels.