New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuilengalerij op de binnenplaats

New Delhi,
India


Dit is een impressie van de geweldige zuilengalerij op de binnenplaats bij de Qtuab Minar. Werkelijk prachtig hoe de zuilen bewerkt zijn met superveel details, ook bijzonder is de koepel, allemaal uitgevoerd in de typerende rood-gele stenen. Het was nog een hele toer om het zo op de plaat te krijgen...

Toen de laatste hindu koning in Delhi verslagen was, liet de islamitische overwinnaar Qutb-ud-din Aybak in 1193 een toren ten zuiden van het toenmalige Delhi bouwen als teken van de overwinning van de islam: de Qutab Minar. Het maakt onderdeel uit van de Quwwat-ul-Islam Majid, de oudste moskee in India. Tegenwoordig is de moskee een ruïne, maar ook als ruïne is de moskee nog steeds indrukwekkend.

De binnenplaats van de moskee was omringd door zuilengalerijen, die schaduw en koelte aan de bezoekers boden en dat nog steeds bieden. De zuilen, waarvan er geen twee hetzelfde lijken te zijn, zijn van top tot teen versierd. Opvallend is dat de versieringen geen strakke geometrische patronen volgen zoals dat bijvoorbeeld in de moskeeën van Fatehpur Sikri of de Taj Mahal het geval is. Hier zijn veel meer natuurlijke vormen aanwezig en her en der zijn ook afbeelingen van mensen en dieren te zien.