India image

India


Populaire bestemmingen

India
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in India

India kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen India naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in India. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(44)
Bekijk reviews >

1. Bewonder de Taj Mahal van een ander perspectief

Wil je de Taj Mahal zonder de mensenmassa's bewonderen? Stap dan in een van de bootjes en steek de Yamuna-rivier achter het paleis over.

2. Reis naar het historische hart van India: Hampi

Het is een raadsel waarom Hampi nog zo onbekend is, want de archeologische vindplaats kan wedijveren met de veel bekendere overblijfselen van de Maya's en Egyptenaren.

3. Loop langs de één-na-langste muur ter wereld

Fort Kumbhalgarh in India hoeft op de lijst met ’s werelds langste muren alléén de Chinese Muur voor zich te dulden.

Reisinspiratie

Van onze community

Alledaags
Alledaags
Kerala
Travelbag
Dharavi sloppenwijk Mumbai
Dharavi sloppenwijk Mumbai
Mumbai
Jarno Huijsman
Indiase kijkdoos
Indiase kijkdoos
Calcutta (Kolkata)
MarcoPhotoWorld

Praktisch

 • Treinen is the way to go in India

  Met meer dan zevenduizend stations beschikt India over het meest uitgebreide spoornetwerk van Azië. Per spoor kom je dus bijna overal. Het is aan jou om te beslissen hoe comfortabel je jouw reis door wilt brengen. Er zijn maar liefst acht verschillende treinklassen, van slaaphutten met airco en uitklapbare bedbanken tot leren fauteuils en houten zitbanken. Voor een rit van maximaal vijf uur is een coupé met alleen stoelen en geen airco prima te doen. Ga je voor een overnighter, dan ga je gelukkig zijn met een stapelbed in de sleeper class. Reserveren is een must voor lange afstandsreizen. Dat kan al vanaf 120 dagen van tevoren. Liever geen vaste planning? In sommige treinen kun je als buitenlandse toerist een beroep doen op de ‘Foreign Tourist Quota’, die erop toeziet dat een aantal zitplaatsen beschikbaar blijven voor toeristen. Het handigste is om gewoon even naar het dichtstbijzijnde station te gaan om te reserveren.

 • Check het actuele reisadvies voor India van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van India dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor India:

  - Buiktyfus

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van India kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Indische Roepie (INR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 12 januari – Lohri
  Lohri staat voor de koudste dag van de winter en wordt vooral gevierd in Punjab. Het feest gaat meestal gepaard met vuurwerk en feestelijke optochten.

  14 januari – Makar Sakranti
  Viering van zonnegod Makar Sakranti. In heel India wordt uitbundig feest gevierd en dat vooral op straat.

  26 januari – Dag van de republiek
  Viering van de grondwet dat op 26 januari 1950 in werking trad.

  17 februari – Maha Shivratri
  Feest ter ere van god Shiva dat wordt gehouden op de veertiende avond van de maand Phalguna.

  6 maart – Holi
  Viering van het Holi-feest, vijf weken na het planten van de holika op Basant Panchami. Dit feest is ook gelijk het nieuwjaarsfeest van de hindoes én de overwinning van goed tegenover kwaad wordt gevierd.

  14 april –Ramnavmi
  Viering van de geboortedag van Rama, de reïncarnatie van god Vishnu als perfect mens.

  Tussen 20 augustus / 15 september – Ganesh Katurthi
  Feest ter ere van de god Ganesh. Het begint op de vierde dag van de wassende maan, meestal ergens tussen 20 augustus en 15 september.

  15 augustus – Onafhankelijkheidsdag
  Herdenking van 15 augustus 1947, de dag waarop India als onafhankelijke natie deel van het Britse Gemenebest werd. In het Rode Fort in Delhi wordt op deze dag een toespraak gehouden door de premier.

  22 oktober – Dussehra
  Feestdag dat wordt gevierd vanwege de overwinning van het goede op het kwade. Het is een nationale feestdag, maar elk regio viert het anders.  

  24 oktober –  Muharram
  Een moslimfeest om het martelaarschap van Imam Hussain te herdenken.  

  11 november – Divali
  Het lichtfeest dat gewijd is aan de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart: Maha Lakshmi.

  Daarnaast zijn er nog een aantal festivals die noemenswaardig zijn:

  Durga Puja
  Het grootste hindoefestival Durga Puja vindt plaats in september of oktober. Iedereen is die periode in de ban van het festival.

  Thrissur Pooram
  Het grootste festival van Kerala en wordt in april gehouden. Honderd olifanten lopen mee in de optocht.

  Rath Yatra
  In Puri vindt het jaarlijkse Hindoestaans festival plaats. De ideale manier om de Hindoestaanse cultuur beter te leren kennen.

 • India – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar India, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in India gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type D
 • Tijdsverschil: 4,5 uur later
  De hoofdstad van India is New Delhi.
  Het oppervlak van India is 5 x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Hindi, plus nog 17 andere nationale talen.