Tafelberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Meeuw komt door beeld vliegen

Tafelberg,
Zuid-Afrika


Hoe besteed je een zondagochtend in Kaapstad?
Eerst naar de vlooienmarkt in Milnerton en snuffelen tussen het antiek van gisteren. Waar laten de mensen het als ze het niet op de markt uitstallen.
Afijn. Voordat je de markt op mag is het weer handen desinfecteren en mondkapje op hoewel alles in de buitenlucht en je uit je shirt waait. Maar dat zijn nu eenmaal de voorschriften hier. En men houdt zich er best goed aan moet ik zeggen. Sommige kraamhouders hebben met elastiek en extra touwen hun kraam en spullen vastgezet. Bij anderen waait de boel regelmatig om.
Na een klein uur zijn we weer bij de auto. De bewakers hebben de grote parkeerplaats onderling verdeeld. Iedereen 10 auto´s aan de ene kant en 10 auto´s aan de andere kant en de afstanden gemarkeerd met grote losse steen op de niet geasfalteerde parkeerplaats. Ze regelen het onderling collegiaal en zijn afhankelijk van de gift want er wordt niet om geld gevraagd en er wordt ook nergens een tarief aangegeven. Gelukkig voor hen is de Pplaats behoorlijk vol.
In Blaubergstrand is het plan om te gaan ontbijten in Ons Huisie. Een oude visserswoning, nu bekend restaurant. De auto parkeren we pal aan de oceaan want het is een leuke wandeling naar het restaurant langs de kust met uitzicht op het silhouet van de Tafelberg, Devil´s Peak, Lionshead en Signal Hill. Direct als we aankomen neem ik alvast foto´s vanuit het autoraam. Komt er een meeuw in beeld vliegen.... Hij blijft voor even op een plek hangen vanwege de harde wind.