KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mis ik iets?

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Mis ik iets, slaat op de geinige giraffe op deze foto. Hij keek bij ons de auto in alsof hij heel nieuwsgierig was en dat terwijl hij zelf een oor leek te missen. De foto heb ik gemaakt in Hluwhluwe NP. Het is een prachtig park wat nog niet zo populair is en dus nog stil. Je kunt er zelf makkelijk rondrijden.

Hluhluwe-Imfolozipark (voormalig Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve), 280 km ten noorden van Durban, is het oudste natuurpark in Afrika. Het park bestaat uit 960 km² heuvelachtig gebied in centraal Zoeloeland bedekt met klassieke savannes. Het is het enige park in KwaZoeloe-Natal dat alle dieren uit De Grote Vijf telt: Afrikaanse olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden en neushoorns.

Het park is bekend om zijn rijke fauna en de aanwezige witte neushoorns die dankzij succesvolle kweekprogramma's in het natuurpark van uitsterven werden gered. Het park telt nu ruim 1600 witte neushoorns; vele honderden dieren werden uitgewisseld met andere natuurparken in Zuid-Afrika en erbuiten. (Wikipedia)