Hlane Royal NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stoute olifant!

Hlane Royal NP,
Swaziland


Gedurende onze safari door Hlane National Park in Swaziland kwamen we langs een beekje met allemaal nestjes van de 'Weaver-bird'. Deze nestjes zien er prachtig uit en er moet veel werk in hebben gezeten!

Terwijl de gids hier het één en ander over aan het vertellen is komt er, langzaam, een olifant aan lopen. Uiteraard stopt het verhaal en gaat de aandacht richting de olifant. Na ongeveer 15-30 minuten de olifant observeren terwijl hij aan komt lopen, wat water drinkt en zichzelf nat spettert loopt de olifant opeens richting de nestjes.

Met haar slurf pakt de olifant 2 van deze nestjes uit de struiken en begint ze herhaaldelijk de lucht in te gooien en erop te stampen. De gids legt uit dat de olifant er zeker van wil zijn dat de nestjes leeg zijn. Eenmaal klaar met dit ritueel eet ze de nestjes op en vervolgt haar dag.

Moet je indenken dat een gigantisch dier jullie woonwijk in komt lopen, je huis uit de grond trekt, enkele malen de lucht in gooit om zeker te zijn dat er geen kinderen etc. meer in zitten en vervolgens op eet. Sta je toch raar te kijken...