Zwitserland reviews

9
Zwitserland
Angelique was hier 15 mrt 2018
Een jaar eerder keek ik vol ontzag in de verte naar die kleine, zwarte stipjes vlak onder de top. Nooit gedacht dat ik een jaar later één van die stipjes zou zijn. In Zwitserland ging ik meteen naar het Bergsteigerzentrum om een berg uit te zoeken. Ik keek naar een menu met plaatjes van bergen en hoogtes, alsof het gerechten waren in een Thais restaurant. Alleen miste ik tekentjes die de zwaarte van de beklimming aangaven, zoals pepertjes de pittigheid van een gerecht aangeven. Volgens het centrum was iedereen die een wandelingetje van twee uur kon maken, gekwalificeerd voor de beklimming. Ik maakte vaak wandelingetjes , toch had ik zo’n voorgevoel dat dit wel eens anders kon uitpakken. We werden uitgedost met stijgijzers, tuigjes en een ijsbijl. Ik vond het er allemaal erg imposant uitzien en dacht al aan de foto-momentjes op de top. Eerst staken we een gletsjervlakte over. We kregen daarbij instructies om te voorkomen dat we in spleten van zo’n tien meter diep zouden vallen. Het ultieme was het laatste stuk waarbij we over een richel van 20 centimeter langs een afgrond liepen. Het bijltje bleek verdomd handig. Boven op de top met sneeuw huilde ik van vermoeidheid en emotie. Hansi at een broodje schnitzel. Ik was al blij dat ik een slokje kon drinken. Daarna volgde een lange terugweg, ik ben twee keer in een gletsjerspleet gevallen. Geen ramp, want ik zat vast aan touwen. Ik liet het over me heen komen en was alleen maar blij dat ik de top gehaald had.
Land
  • Nietigheid van je persoon tijdens/op berg
  • Dat organisatie iedereen meeneemt
Review geplaatst op 2018-03-15
5
Zwitserland
Kim was hier 15 mrt 2018
Zwitserland is in een woord te beschrijven. WOW. Voor de ruige natuur, hoge bergen en de eeuwige sneeuw. Maar ook WOW in de vorm van de hoge prijzen en de mentaliteit van de mensen. Ik werk nu voor het vijfde seizoen op een camping in het midden van canton (provincie) walles. Hier worden vier talen gesproken. Duits, Frans, Italiaans en Romanisch. Uiteraard kan ik een goed woordje Duits/Frans en Engels maar dat is niet genoeg. De mensen zijn hier zeer stug en kunnen zelf maar een taal en weigeren moeite te doen om zich zelf verstaanbaar te maken. Onze buitenlandse gasten zijn de laatste drie jaar weg gebleven door dat de koerswisseling zo ongunstig lag. Zwitserland is altijd al een duur land geweest, maar momenteel is er nog eens 20% bij gekomen. Maar de mensen die door de hoge prijzen kunnen kijken zien een prachtig landschap dat per trein, kabelbaan of the voet te bezichtigen is. Fietsen kan ook maar dan mag u niet klagen dat de helling zo stijl is. Ik kan u aanraden om de wandelschoenen aan te trekken zodat u na de wandeling kunt genieten van de lokalen gerechten zonder bang te zijn om kilo's aan te komen. De Zwitsers zijn trots op hun eten maar helaas bestaan die alleen uit aardappelen, kaas, gedroogd vlees en uiteraard chocolade. Niet het gezondste maar wel lekker.
Land
  • Ruige natuur
  • Duur
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Zwitserland
schenkel was hier 01 sep 2017
Wat een geweldige belevenis wandelen over een hangbrug.Deze hangbrug die pas een paar jaar geopend is en wat een uitkomst is voor de vele wandelaars en fietsers .Dit omdat hij verschillende gebieden verbind met elkaar.. Deze brug is ook gangbaar voor mensen in een rolstoel wat best uniek is. Je moet geen hoogtevrees hebben want je hangt ongeveer 92 meter boven de grond.Deze brug is 280 meter lang en best een flinke tippel. Maar echt goed tedoen
Land
  • Je mag er gratis gebruik van maken
  • Gratis parkeren
  • Ook voor mensen in een rolstoel
  • Schitterend uitzicht,middenin de natuur
  • Klein restaurantje aanwezig
  • Toiletten in de buurt
  • ligt wel afgelegen
Review geplaatst op 2017-10-01
9
Zwitserland
Daniel01 was hier 01 jun 2017
Het is een geweldig land om te klimmen te wandelen en wilde dieren te spotten. Echt een plaats voor de avonturier. het nadeel is dat alles erg duur is.
Land
  • geweldige natuur
  • duur leven
Review geplaatst op 2017-08-27
5
Zwitserland
Zwitserland is in een woord te beschrijven. WOW. Voor de ruige natuur, hoge bergen en de eeuwige sneeuw. Maar ook WOW in de vorm van de hoge prijzen en de mentaliteit van de mensen. Ik werk nu voor het vijfde seizoen op een camping in het midden van canton (provincie) walles. Hier worden vier talen gesproken. Duits, Frans, Italiaans en Romanisch. Uiteraard kan ik een goed woordje Duits/Frans en Engels maar dat is niet genoeg. De mensen zijn hier zeer stug en kunnen zelf maar een taal en weigeren moeite te doen om zich zelf verstaanbaar te maken. Onze buitenlandse gasten zijn de laatste drie jaar weg gebleven door dat de koerswisseling zo ongunstig lag. Zwitserland is altijd al een duur land geweest, maar momenteel is er nog eens 20% bij gekomen. Maar de mensen die door de hoge prijzen kunnen kijken zien een prachtig landschap dat per trein, kabelbaan of the voet te bezichtigen is. Fietsen kan ook maar dan mag u niet klagen dat de helling zo stijl is. Ik kan u aanraden om de wandelschoenen aan te trekken zodat u na de wandeling kunt genieten van de lokalen gerechten zonder bang te zijn om kilo's aan te komen. De Zwitsers zijn trots op hun eten maar helaas bestaan die alleen uit aardappelen, kaas, gedroogd vlees en uiteraard chocolade. Niet het gezondste maar wel lekker.
Land
  • Ruige natuur
  • Duur
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Zwitserland
Marita55 was hier 01 mrt 2016
Prachtige stad in een schitterende omgeving gelegen, met zowel voor uitgaanstypes als wandelfreaks van alles te beleven! Hoop daarom ook écht dat mijn zoon daar blijft wonen, heb ik een prachtig toevluchtsoord als mij het hier even iets te benauwd wordt!
Land
  • Prachtige stad
  • Schitterende natuur
  • Erg duur
Review geplaatst op 2017-01-07
8
Zwitserland Zurich
Marita55 was hier 01 mrt 2016
Prachtige stad in een schitterende omgeving gelegen, met zowel voor uitgaanstypes als wandelfreaks van alles te beleven! Hoop daarom ook écht dat mijn zoon daar blijft wonen, heb ik een prachtig toevluchtsoord als mij het hier even iets te benauwd wordt!
Stad
  • Prachtige stad
  • Schitterende natuur
  • Erg duur
Review geplaatst op 2017-01-07
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 01 sep 2015
Het geduld wordt beloond wanneer je met de trein het autovrije Zermatt bereikt. Vanaf het centrale plein is de top van de Matterhorn nog amper te zien maar zodra de kabelbanen je boven de stad brengen komt de machtige gedaante van de meest karakteristieke berg in de Alpen in volle glorie tot je. Tip is om de ruim 9km lange 5-seen wandelroute te lopen die een spiegelende Matterhorn in verschillende meren biedt. Meren met elk een eigen karakter bovendien, van kraakhelder tot dichtbegroeid, van kaal en open tot verstopt in het dennenbos. Zermatt is zo toeristisch als je het verwacht en dat geldt ook voor de prijzen in Zwitserland. De Matterhorn maakt echter zoveel indruk dat je het snel vergeet gepakt door haar aanzicht en de bergen boven Zermatt. Neem een volle dag de tijd om hier te wandelen. De 5-seen route is populair maar buiten de zomermaanden niet druk. Ik heb er eind september in alle rust bij aangename temperaturen kunnen lopen. Mooi is dat je ook al een beetje herfstkleuren mee krijgt.
Land
  • De Matterhorn maakt van alle kanten indruk
  • Goed efaciliteiten vanuit Zermatt, duidelijke wandelroutes
  • De 5-seen route is een prachtige, afwisselende wandeling
  • De nazomer/vroeg herfst is het weer doorgaans stabiel in dit gebied.
  • De Zwitserse prijzen
Review geplaatst op 2016-09-04
9
Zwitserland
TravelGoom was hier 01 sep 2015
Het is bijna een schok om het hoge glooiende landschap van de Jura plots onderbroken te zien worden door een gat als de Creux de Van. Het duurt, letterlijk , lang voordat je de enorme afgrond van 1400mtr doorsnee ziet terwijl je weet dat je dichtbij bent.Tussen koeien en ezel loop je langzaam omhoog over de weide grond tot je een eeuwenoude rommelige stenen muurtje treft. ooit neergelegd zodat het vee erachter kan schuilen tegen de ijskoude wind uit de Alpen. Vlak daarachter gaat het dan abrupt 200m loodrecht naar beneden. Je kunt de Creux de Van helemaal rondlopen. Voor het mooie licht het best in de ochtend. Voor de populatie steenbokken die er rond loopt is de avond beter. Bij helder weer hem je trouwens een fantastisch zicht op het Meer van Neuchatel en het Jungfrau-massief aan de horizon.
Land
  • Indrukwekkend keteldal
  • Mooie wandelomgeving
  • Kan er erg winderig zijn
Review geplaatst op 2016-09-04
9
Zwitserland
Een jaar eerder keek ik vol ontzag in de verte naar die kleine, zwarte stipjes vlak onder de top. Nooit gedacht dat ik een jaar later één van die stipjes zou zijn. In Zwitserland ging ik meteen naar het Bergsteigerzentrum om een berg uit te zoeken. Ik keek naar een menu met plaatjes van bergen en hoogtes, alsof het gerechten waren in een Thais restaurant. Alleen miste ik tekentjes die de zwaarte van de beklimming aangaven, zoals pepertjes de pittigheid van een gerecht aangeven. Volgens het centrum was iedereen die een wandelingetje van twee uur kon maken, gekwalificeerd voor de beklimming. Ik maakte vaak wandelingetjes , toch had ik zo’n voorgevoel dat dit wel eens anders kon uitpakken. We werden uitgedost met stijgijzers, tuigjes en een ijsbijl. Ik vond het er allemaal erg imposant uitzien en dacht al aan de foto-momentjes op de top. Eerst staken we een gletsjervlakte over. We kregen daarbij instructies om te voorkomen dat we in spleten van zo’n tien meter diep zouden vallen. Het ultieme was het laatste stuk waarbij we over een richel van 20 centimeter langs een afgrond liepen. Het bijltje bleek verdomd handig. Boven op de top met sneeuw huilde ik van vermoeidheid en emotie. Hansi at een broodje schnitzel. Ik was al blij dat ik een slokje kon drinken. Daarna volgde een lange terugweg, ik ben twee keer in een gletsjerspleet gevallen. Geen ramp, want ik zat vast aan touwen. Ik liet het over me heen komen en was alleen maar blij dat ik de top gehaald had.
Land
  • Nietigheid van je persoon tijdens/op berg
  • Dat organisatie iedereen meeneemt
Review geplaatst op 2016-12-03
10
Zwitserland
Graaf was hier 01 jun 2007
Hotel Val Sinestra in Unterengadin (noordoost Zwitserland, nabij Italië en Oostenrijk) is gevestigd in een prachtig paleisachtig voormalig kurhaus. De eigenaars zijn Nederlanders, die het hotel en berghaus runnen voornamelijk voor de Nederlandse markt, veel zelfgekweekte groenten en een biologisch-dynamische keuken, iedere ochtend bakken ze zelf heerlijke broden, en de kaas komt uit Holland. Ze bezitten een eigen bus waarmee de reizen vanuit Nederland naar het hotel verzorgd worden. Het verblijf is op volpension-basis, bij het ontbijt maak je zelf je lunchpakket klaar. Wel wordt van de gasten verwacht dat ze bij toerbeurt meehelpen in de keuken met de afwas en tafels dekken. Er heerst een heel gemoedelijk sfeer en de gasten zitten ’s avonds heel gezellig bij elkaar. Je kunt gratis met het busje van het hotel naar Sent, verder kun je prachtig wandelen naar alle richtingen. Ook worden er van het hotel uit excursies georganiseerd, waar je tegen kostprijs aan kunt deelnemen. Verder organiseren ze ook allerlei themaweken. Ik heb zelf ooit een deelgenomen aan een geologie-week, onder deskundige leiding prachtige wandelingen maken, en je leert nog veel bij over geologie, ’s avonds in het hotel zijn er regelmatig diavoorstellingen. Geïnteresseerd geraakt? Vraag een folder aan bij Hotel Val Sinestra, tel: 0041 81 866 3105, www.sinestra.ch of mail naar: val-sinestra@bluewin.ch
Land
  • heerlijk rustig
  • zeer gemoedelijk
  • Nederlandse eigenaar
  • afgelegen
Review geplaatst op 2017-03-14
10
Zwitserland Val Sinestra
Graaf was hier 01 jun 2007
Hotel Val Sinestra in Unterengadin (noordoost Zwitserland, nabij Italië en Oostenrijk) is gevestigd in een prachtig paleisachtig voormalig kurhaus. De eigenaars zijn Nederlanders, die het hotel en berghaus runnen voornamelijk voor de Nederlandse markt, veel zelfgekweekte groenten en een biologisch-dynamische keuken, iedere ochtend bakken ze zelf heerlijke broden, en de kaas komt uit Holland. Ze bezitten een eigen bus waarmee de reizen vanuit Nederland naar het hotel verzorgd worden. Het verblijf is op volpension-basis, bij het ontbijt maak je zelf je lunchpakket klaar. Wel wordt van de gasten verwacht dat ze bij toerbeurt meehelpen in de keuken met de afwas en tafels dekken. Er heerst een heel gemoedelijk sfeer en de gasten zitten ’s avonds heel gezellig bij elkaar. Je kunt gratis met het busje van het hotel naar Sent, verder kun je prachtig wandelen naar alle richtingen. Ook worden er van het hotel uit excursies georganiseerd, waar je tegen kostprijs aan kunt deelnemen. Verder organiseren ze ook allerlei themaweken. Ik heb zelf ooit een deelgenomen aan een geologie-week, onder deskundige leiding prachtige wandelingen maken, en je leert nog veel bij over geologie, ’s avonds in het hotel zijn er regelmatig diavoorstellingen. Geïnteresseerd geraakt? Vraag een folder aan bij Hotel Val Sinestra, tel: 0041 81 866 3105, www.sinestra.ch of mail naar: val-sinestra@bluewin.ch
Stad
  • heerlijk rustig
  • zeer gemoedelijk
  • Nederlandse eigenaar
  • afgelegen
Review geplaatst op 2017-03-14