Graubünden

Graubünden is het meest oostelijke en grootste kanton van het land. Omdat Graubünden een bergkanton is, is het toerisme daarop toegespitst. Bergbeklimmen, wandelen, natuur en wintersport zijn de belangrijkste activiteiten. De hoofdstad van het kanton is Chur.

Informatie over Graubünden

Beste foto's & tips van Graubünden

'515289' door BenRTravellers '515289' door BenRTravellers

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Gouden herfst in...En

BenRTravellers

Jaarlijks in de tweede helft van oktober verandert het nog redelijk onontdekte Engadin, een streek in het Zwitserse kanton Graubünden, in een explosie van kleuren. De eerste sneeuw op de alpentoppen is gevallen, de wolkeloze hemel erboven kleurt strakblauw en de duizenden lariksen op de hellingen transformeren in 50 tinten goud. Een landschap zoals je het alleen kent van de schilderijen van Bob Ross. Je vult hier met gemak een week met prachtige wandelingen in het Swiss National Park, een onvergetelijke treinrit met de Bernina-express naar Italië, een dagje shoppen in Sankt Moritz en met een step de berg af sjezen in Scuol. En zoek je nog een betaalbare accommodatie in het (veel te) dure Zwitserland? De Guarda Lodge, in het al regelmatig tot mooiste dorp van Zwitserland verkozen Guarda, is de hemel op aarde, www.guardalodge.ch ,

'540988' door Moraimavdf '540988' door Moraimavdf

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Sufnersee

Moraimavdf

De schilderachtige Sufner See op 1400 m hoogte is omgeven door bergen, valleien en bossen. Het reservoir van Sufnersee is gevestigd in de rivier de Hinterrhein van de regio Graubünden in Zwitserland. Het stuwdam werd afgedamd in 1962. Je kunt hier prachtige trektochten maken en genieten van de rust en van een prachtig stukje natuur.

'520187' door WilbertWillems '520187' door WilbertWillems

ZwitserlandGraubünden

ZwitserlandGraubünden

Prachtig air bnb...ch

WilbertWillems

Een weekje in dit prachtige chalet in Leysin in de zwitserse Alpen, geboekt via AirBnb. Veel sneeuw, prachtige pistes, zon en goede bedden. Wat Wil je nog meer. En zeer betaalbaar met zes mensen.

Laat kaart zien

Laatste Graubünden artikelen