Stockholm reviews

8
Zweden Stockholm
kburgers1 was hier 01 jun 2015
We zijn in 2015 met de auto langs de kust (E22) richting Stockholm gereden. Buiten de stad lag een goedkope camping (Ängby camping) waar we de tent hebben opgezet. Met de tram kon je vanaf de camping goedkoop het centrum van Stockholm bereiken. Wat een leuke stad is dit. We hebben Gamla Stan bezocht, de oude wijk van Stockholm. En we hebben de wisseling van de wacht meegemaakt bij het koninklijk paleis. Wat een theater is dat! Wat ons vooral is bijgebleven was ons bezoek aan het Vasa museum. Een schip wat in de 17de eeuw gebouwd is en wat tijdens de ter waterlating in 1628 meteen is gezonken. Het schip heeft 333 jaar onder water gelegen en is in 1961 geborgen. Het schip is in goede staat en te bewonderen in het Vasa museum. Verder hebben we een boottocht gedaan over de wateren rondom de stad, lekker even uitwaaien en de stad van de andere kant bekijken.
Stad
 • Vasa Museum
 • Gamla Stan
 • Koninklijk paleis
 • Openbaar vervoer naar centrum
 • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-03-09
8
Zweden Stockholm
baatjes was hier 01 mei 2012
Tijdens ons verblijf in Stockholm hebben we een tijdslot van 45 minuten geboekt in de Icebar (kan natuurlijk langer, maar wij vonden 45 minuten bij -7 lang genoeg). Bij binnenkomst krijg je een warme mantel en handschoenen aan en kun je een (koud) drankje bestellen (inbegrepen in de prijs). Je kunt lekker plaatsnemen in een uit ijs gehakte nis of een beetje rondlopen om warm te blijven. Natuurlijk kun je ook wat foto's maken van de schitterende sculpturen die te zien zijn.
Stad
 • Bijzondere ervaring
 • Mooie sculpturen
 • Prijzig
 • Koud :-)
Review geplaatst op 2018-01-09
8
Zweden Stockholm
Fransvdg was hier 01 mrt 2009
Stockholm ligt op veertien eilanden. De sfeervolle oude stad (Gamla Stan) is gebouwd op een van die eilanden.Ik raad je beslist aan om daar uitgebreid de tijd voor te nemen. Veel huizen zijn er rood of geel geschilderd en er is een grote keus aan leuke winkeltjes en prima horeca. Het grote koninklijke paleis (600 kamers)is zeker een bezoek waard. Ook het aflossen van de wacht is leuk om te zien. Je hoeft echt niet persé in de zomer naar Stockholm te gaan. Toen ik er in maart 2009 was werden er langlaufski wedstrijden gehouden rondom het paleis. Ook bij minder mooi weer is er genoeg leuks te doen. Ik denk daarbij aan het prachtige raadhuis bezoeken, naar Junibacken gaan (het Astrid Lindgrenmuseum), of het beroemde Vasaschip bekijken. Ook een bezoek aan het Cornelis Vreeswijkmuseum is leuk. Deze in IJmuiden geboren zanger leefde een groot deel van zijn leven in Zweden. Bij beter weer kun je naar het mooie openluchtmuseum Skansen gaan of naar de Katarinahissen. Die lift brengt je naar een uitzichtplateau, vanwaar je kunt genieten van deze mooie stad. En als je van warme chocolademelk houdt, raad ik aan om naar Chokladkoppen op Stortorget (het "Grote" plein)te gaan. Ze hebben er trouwens ook koffie, thee en allerlei lekkers bij.
Stad
 • mooie binnenstad
 • veel historie en cultuur
 • Zweden is niet goedkoop.
Review geplaatst op 2016-09-18