Zweden

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Engelbrekts-turen

Zweden


Als je vanuit Avesta met zijn grootste Dalapaard naar het zuiden van Zweden rijdt via weg 68 kom je langs Norberg, normaal gesproken zou ik er niet direct gestopt zijn onwetend wat er te beleven zou zijn.
Het weer deed besluiten wegens heel veel regen en storm op komst (en dat is niet fijn op de motor) om op de camping van Norberg een huisje (stuga) te huren en zo leerden we meer over deze stad, mede dankzij de brochures op de camping.

Na een goede nachtrust de stad ingegaan alwaar de jaarlijkse Engelbrekts-turen (ATB fietswedstrijd) in volle gang was, met deze regen zaten ze goed onder de modder en dat voor een afstand van 40 of 70km.

Norberg is een compacte stad die lopend goed te ontdekken is van de waterpomp uit 1926 langs de oude huizen en schuren waar je veelvuldig rommelmarkten (loppis) kunt bezoeken tot aan Elsa Anderson"s Bakkerij (sinds 1916) gevestigd in het op de foto aanwezige gele gebouw uit 1850. Probeer hier zeker de taartspecialiteiten Tangotarta en Mandelringar tijdens een pauze bij de koffie of thee, een aanrader.